Dato:

5. december 2008

Kontor:

Lovkontoret

J.nr.:

2008/4011-304

Sagsbeh.:

VHH

Fil-navn:

Spm. 55

 

 

 

Besvarelse af spørgsmål nr. 55 ad L 69 stillet af Folketingets Integrationsudvalg til ministeren for flygtninge, indvandrere og integration den 1. december 2008.

 

Spørgsmål:

”Ministeren bedes redegøre for, hvorvidt ministeren vil lade spørgsmålet om en farlighedsvurdering af personer på tålt ophold indgå i det embedsmandsudvalg, der til februar 2009 blandt andet kommer med forslag til, hvordan man kan håndtere sager med uønskede udlændinge på tålt ophold i Danmark.”

 

 

Svar:

 

Arbejdsgruppen er nedsat netop for at overveje håndteringen af udlændinge, der må anses for en fare for statens sikkerhed.

 

Arbejdsgruppen skal bl.a. overveje, hvorledes der kan sikres en effektiv gennemførelse af udvisninger af sådanne udlændinge samtidig med, at der sikres en uvildig kontrol af beslutninger om udvisning.

 

Arbejdsgruppen skal endvidere bl.a. overveje mulighederne for en opstramning af de vilkår om meldepligt m.v., der fastsættes, når disse udlændinge ikke kan udsendes af Danmark, men forbliver her i landet på tålt ophold.

 

Det indebærer, at arbejdsgruppen skal overveje indholdet af de kontrolforanstaltninger, som udlændinge på tålt ophold kan pålægges.

 

Arbejdsgruppen skal være færdig med sit arbejde senest den 1. februar 2009 med henblik på, at regeringen i indeværende folketingssamling kan fremsætte et lovforslag på baggrund af arbejdsgruppens arbejde.

Personer, der må anses for en fare for statens sikkerhed, hører under PET´s ansvarsområde. 

 

PET har tilkendegivet offentligt, at sådanne personer på tålt ophold selvfølgelig er genstand for tjenestens interesse. Dette vil naturligvis gøre sig gældende, uanset hvilke kontrolforanstaltninger der i øvrigt fastsættes med henblik på udsendelse af de pågældende.

 

 Â