Foreningen af Statsautoriserede Revisorer

Kronprinsessegade 8, 1306 København K. Telefon 33 93 91 91

Telefax nr. 33 11 09 13  e-mail: [email protected]  Internet: www.fsr.dk

 

Folketingets Skatte- og Afgiftsudvalg

Christiansborg

1240 København K

 

 

15. december 2008

jb/me

 

L 72 - Forslag til lov om ændring af skattekontrolloven, moms­loven, opkrævningsloven, lov om aktiv socialpolitik, integrations­loven og forskellige andre love. (Indsats mod skatte- og afgiftsund­dragelse - fair play III og fradrag for børnebidragsrestancer i kon­tant­hjælp, starthjælp og introduktionsydelse)

 

Det fremgår af L 72, som fremsat den 19.11.2008, at Skatteministeren foreslår, at kildeskatte­lovens § 46, stk. 4 ændres således, at bestemmelsen alene finder anvendelse i relation til personer mv. som kommer fra lande, med hvilke Danmark ikke har en aftale om gensidig bistand til opkrævning og inddrivelse, der svarer til reglerne inden for EU.

 

Ifølge selskabsskattelovens § 2, stk. 3 er herværende befuldmægtigede for de i selskabsskatte­lovens § 2, stk. 1 nævnte begrænset skattepligtige selskaber og foreninger mv. medansvarlige for skattens erlæggelse.

 

FSR foreslår, at bestemmelsen i selskabsskattelovens § 2, stk. 3 ændres tilsvarende, således at denne bestemmelse fremover alene finder anvendelse i relation til selskaber og foreninger mv., som er hjemmehørende i lande, med hvilke Danmark ikke har en aftale om gensidig bistand til opkrævning og inddrivelse, der svarer til reglerne inden for EU.

 

 

--ooOoo--

 

Såfremt der er spørgsmål eller kommentarer til ovenstående, står FSR gerne til rådighed med yderligere oplysninger.

 

Med venlig hilsen

John Bygholm       

formand for FSR's Skatteudvalg