Til

                      Folketinget - Skatteudvalget

 

 

L 72  - Forslag til Lov om ændring af skattekontrolloven, momsloven, opkrævningsloven, lov om aktiv socialpolitik, integrationsloven og forskellige andre love (Indsats mod skatte- og afgiftsunddragelse – fair play III og fradrag for børnebidragsrestancer i kontanthjælp, starthjælp og integrationsydelse).

 

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 5 af 2. december 2008.

 

 

 

 

 

 

Kristian Jensen

                                                                 /  K.-H. Ludolph


Spørgsmål 5:

Med henvisning til, at lovforslaget ifølge KL vil kræve ændringer i de kommunale IT-systemer, og at KL anmoder om, at lovforslaget derfor først træder i kraft, når der foreligger en IT-løsning, bedes ministeren oplyse, om der er fundet en IT-løsning, som sikrer, at lovforslaget som foreslået, kan træde i kraft allerede den 1. januar 2009?

 

Svar:

Det er de foreslåede regler om fradrag i kontanthjælp m.v. for børnebidragsrestancer, der kræver ændringer af kommunernes systemer.

Det er imidlertid ikke korrekt, at disse regler foreslås at træde i kraft den 1. januar 2009. Det følger således af lovforslagets § 33, stk. 4, at lovforslagets regler om fradrag i kontanthjælp m.v. for børnebidragsrestancer først træde i kraft den 1. juli 2009. Denne del af lovforslaget er netop givet en senere ikrafttrædelse end forslagets øvrige elementer for at give mulighed for, at kommunerne kan nå at indrette sig på de nye regler.

Det er min opfattelse, at denne periode på lidt over et halvt år er tilstrækkelig til, at de nødvendige systemændringer vil kunne være foretaget inden ikrafttrædelsen.