<DOCUMENT_START>

Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 13 vedrørende forslag til lov om ændring af færdselsloven (Straffen for tilsidesættelse af oplysningspligten og frakendelse af førerretten på køre- og hviletidsområdet m.v.) (L 87), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 23. januar 2009.

 

 

Brian Mikkelsen

                                    /

Anette Arnsted

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 13 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende forslag til lov om ændring af færdselsloven (Straffen for tilsidesættelse af oplysningspligten og frakendelse af førerretten på køre- og hviletidsområdet m.v.) (L 87):

 

”Vil udenlandske chauffører straffes med samme bødestørrelse som danske chauffører for samme forseelser, hvad enten de er begået i Danmark eller udlandet?”

 

Svar:

 

Til brug for besvarelsen af spørgsmålet har Justitsministeriet indhentet en udtalelse af Rigsadvokaten, der har oplyst følgende:

 

”I Rigsadvokatmeddelelse nr. 4/2000 om sanktionspåstande mv. i færdselssager er der fastsat retningslinjer for sanktionerne ved overtrædelse af køre- og hviletidsreglerne, der gælder for lastbiler og busser.

 

I forhold til udenlandske førere fremgår det af meddelelsen, at de fastsatte sanktioner skal anvendes over for både udenlandske og danske chauffører, uanset om kørslen er udført for en vognmand, der har hjemsted i Danmark eller i udlandet. De i meddelelsen fastsatte sanktioner gælder både ved kørsel i Danmark og i udlandet – når sagerne afgøres i Danmark.”