Ministeren

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

www.vfm.dk

 

 

 

Dato: 26. februar 2009

 

 J.nr. 2008-9644

Folketingets Boligudvalg

 


 

Fremsættelse af ændringsforslag til forslag til lov om ændring af lov om leje af almene boliger, lov om leje og forskellige andre love (Initiativer for at forhindre udsættelser af lejere som følge af manglende betaling af husleje m.v.) L 92

 

Ændringsforslag

 

Af velfærdsministeren

 

 

Ny paragraf

 

1) Efter § 7 indsættes som ny paragraf:

 

Ȥ 01

 

I lov om integration af udlændinge i Danmark, jf. lovbekendtgørelse nr. 1593 af 14. december 2007, som ændret ved § 3 i lov nr. 1344 af 19. december 2008, foretages følgende ændring:

 

1. I § 39, stk. 1, 1. pkt., indsættes efter »erhvervsforhold«: », herunder en flytning, hvor der flyttes fra en bolig med en boligudgift, der ikke svarer til udlændingens eller dennes families økonomiske formåen, til en bolig med en lavere boligudgift«.«

[Konsekvensændring som følge af lovforslagets § 4, nr. 1]

 

Bemærkninger

 

Til nr. 1

 

Efter den gældende regel i lov om integration af udlændinge i Danmark (integrationsloven) § 39, stk. 1, 1. pkt., kan kommunalbestyrelsen yde hjælp til flytning, som forbedrer bolig- eller erhvervsforhold for en udlænding og dennes familie. Flytning til en billigere bolig er efter den gældende retstilstand ikke i sig selv en boligmæssig forbedring, men en lavere husleje vil kunne være et væsentligt element i den samlede vurdering. Den gældende regel i integrationslovens § 39, stk. 1, svarer til § 85 i lov om aktiv socialpolitik.

 

Efter lovforslagets § 4, nr. 1 foreslås kriterierne for tildeling af flyttehjælp efter lov om aktiv socialpolitik justeret, så der kan gives flyttehjælp i situationer, hvor der flyttes fra en bolig med en boligudgift, der ikke svarer til ansøgerens eller familiens økonomiske formåen, til en bolig med en boligudgift, der bedre svarer til ansøgerens eller familiens økonomiske formåen. Med henblik på at sikre fortsat overensstemmelse mellem integrationsloven og lov om aktiv socialpolitik på dette punkt foreslås integrationsloven tilsvarende ændret. Den foreslåede bestemmelse er således helt parallel til den i lovforslagets § 4, nr. 1, foreslåede bestemmelse. Der henvises i øvrigt til bemærkningerne til denne bestemmelse.

 

 

 

Karen Jespersen

 

                                                                   

           /Mikael Lynnerup Kristensen