Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

NHO/ J.nr. 2008-9644

Folketingets Boligudvalg

 

 

 

 

 

Dato: 19. februar 2009

 

 

 

Under henvisning til Folketingets Boligudvalgs brev af 26. januar 2009 følger hermed velfærdsministerens endelige svar på spørgsmål nr. 11 (L 92).

 

­

 

 

Spørgsmål nr. 11:

 

”Kan ministeren ikke frygte at den forlængede frist fra 3 dage til 14 dage, kan få mange til at glemme, at de ikke har betalt husleje, og bruge pengene på andre ting, da det fremgår af rapporten vedrørende udsættelser, at 3 ud af 4 udsættelser skyldes manglende økonomisk sans?”

 

 

Svar:

 

Jeg har ingen grund til at tro, at en forlængelse af påkravsfristen indebærer en øget risiko for, at lejeren efter påkrav er afgivet, glemmer, at der skal betales husleje.

 

Jeg er imidlertid overbevist om, at den indsats, vi nu igangsætter, og hvor vi sikrer, at kommunerne i mange tilfælde inddrages tidligere i restancesagerne, vil bidrage til den ønskede reduktion af antallet af udsættelser som følge af betalingsmisligholdelse. Når kommunen inddrages, er det vigtigt, at den som led i sagsbehandlingen blandt andet vurderer, om der er tale om en lejer, som kan have behov for rådgivning og vejledning i de forskellige administrationsværktøjer, som er til rådighed.

 

 

Karen Jespersen

 

/ Kirsten á Rogvi