Boligudvalget 2008-09
L 92 Spørgsmål 14
Offentligt
639965_0001.png

Boligudvalget

Til:

Dato:

Velfærdsministeren4. februar 2009
Udvalget udbeder sig ministerens besvarelse af følgende spørgsmål:

L 92

Forslag til lov om ændring af lov om leje af almene boliger, lov om leje og forskellige andre love. (Initiativer for atforhindre udsættelser af lejere som følge af manglende betaling af husleje m.v.).Af velfærdsministeren (Karen Jespersen).

Spørgsmål 14

Mener ministeren, at lovforslaget forebygger, at folk kommer i den situation, atde ikke kan betale deres husleje, m.a.o. forebygger det, at man ikke kommer ihuslejerestance og at sagen sendes til fogedretten?

Spørgsmål 15

Ministeren bedes oplyse, om ministeren er enig i, at man, hvis man fjernedekontanthjælpsloftet, kunne forebygge tvangsudsættelse af 30 pct. af de, derbliver tvangsudsat i dag.

Spørgsmål 16

Vil ministeren sikre, at Velfærdsministeriet nøje følger udviklingen itvangsudsættelser og minimum hver gang Domstolsstyrelsen kommer med nyetal - hvert halve år fremover?

Spørgsmål 17

Er ministeren enig i, at loven på sigt skal udvides til også at gælde for privateudlejningsboliger?

Spørgsmål 18

Ministeren bedes opstille et illustrativt eksempel på omkostninger for de øvrigelejere i en boligforening i en gennemsnitlig almen bolig og for udlejer i engennemsnitlig privat udlejning, ved at forlænge fristen for at få betalt huslejen fra3 dage (nuværende), til 7 dage (som forliget mellem parterne landede på), til 10dage (som det foreslås af BL) og til de 14 dage som det foreslås i lovforslaget.
På udvalgets vegne
Nanna Westerbyformand.
1/2