Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

NH/ J.nr. 2008-9644

Folketingets Boligudvalg

 

 

 

 

 

Dato: 6. marts 2009

 

 

 

Under henvisning til Folketingets Boligudvalgs brev af 26. februar 2009 følger hermed velfærdsministerens endelige svar på spørgsmål nr. 21 (L 92).

 

­

 

 

Spørgsmål nr. 21:

 

”Ministeren bedes oplyse, om de parter, der arbejder med ændring af lejeloven er blevet stillet i udsigt, at ministeren vil fremsætte lovforslag, der gennemfører de punkter, parterne er blevet enige om.”

 

 

Svar:

 

På et møde i ministeriet den 18. december 2007 med formændene for lejer- og udlejerorganisationerne aftalte vi, at organisationerne på egen hånd skulle forhandle videre om et samlet udspil til en forenklet og moderniseret lejelovgivning. På mødet gentog jeg, at det ikke var tilstrækkeligt, at parterne blev enige om rene tekniske ændringer, men at der skulle være tale om reelle forenklinger og moderniseringer af regelsættet, hvis forslaget skulle kunne danne grundlag for fremsættelse af et lovforslag.

 

I forbindelse med organisationernes anmodning om forlængelse af fristen for at blive enige gav jeg i mit brev af 14. maj 2008 udtryk for, at først når organisationerne har præsenteret deres forhandlingsresultat, vil der være mulighed for at tage stilling til, om det vil være tilstrækkeligt til at udgøre grundlaget for udarbejdelsen af et lovforslag, jeg kan fremsætte.

 

Efter at have vurderet organisationernes udspil fra oktober 2008 har jeg på mødet den 20. februar 2009 med formændene for lejer- og udlejerorganisationerne præciseret, at deres skitse til forenkling af lejelovgivningen kun vil kunne danne grundlag for et lovforslag, hvis den udvides med de yderligere elementer, som fremgår af svaret på spørgsmål 20.

Organisationerne er således ikke blevet stillet i udsigt, at jeg vil fremsætte et lovforslag vedrørende de punkter, organisationerne er enige om, hvis enigheden ikke omfatter et udspil med den fornødne forenklings- og moderniseringsmæssige tyngde.

 

 

 

Bertel Haarder

 

/ Kirsten á Rogvi