Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 11 vedrørende forslag til lov om ændring af retsplejeloven (Dommeres fremtræden i retsmøder) (L 98), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 2. februar 2009. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Morten Østergaard (RV).

 

 

 

 

Brian Mikkelsen

/

 Lars Hjortnæs

 


Spørgsmål nr. 11 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende forslag til lov om ændring af retsplejeloven (Dommeres fremtræden i retsmøder) (L 98):

 

”Hvor ofte forventer ministeren, at Domstolsstyrelsen tager stilling til, hvad der "er egnet til at blive opfattet af andre som en tilkendegivelse om dommerens eventuelle religiøse eller politiske tilhørsforhold eller en tilkendegivelse om den pågældende dommers personlige holdning til et religiøst eller politisk emne i øvrigt", og er ministeren enig i, at der over tid sker ændringer i, hvad der vil være egnet af andre til at blive opfattet som tilkendegivelse af politisk eller religiøs overbevisning?”

 

Svar:

 

Der henvises til besvarelsen af Retsudvalgets spørgsmål nr. 10 vedrørende lovforslaget.

 

Justitsministeriet er enig i, at det over tid vil kunne ændre sig, om en bestemt fremtræden er egnet til at blive opfattet som en tilkendegivelse om en dommers holdning til religiøse eller politiske spørgsmål.