Folketingets Kulturudvalg

Christiansborg

1240 København K

 

30. marts 2009

 

 

Hermed fremsendes svar på spørgsmål nr. 1 (L 148 - bilag 2), Forslag til lov om ændring af lov om Kunstrådet og lov om Statens Kunstfond (regler om repræsentantskaber m.v.)., stillet af Folketingets Kulturudvalg den 13. marts 2009.

 

 

 

Carina Christensen

 


Spørgsmål nr. 1

(L 148 - bilag 2), Forslag til lov om ændring af lov om Kunstrådet og lov om Statens Kunstfond (regler om repræsentantskaber m.v.).

Skrivelse af 13. marts 2009

 

Svar til Folketingets Kulturudvalg fra kulturministeren.

 

Spørgsmål:

 

”Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 12. marts 2009 fra Billedkunstnernes Forbund, jf. KUU L 148 – bilag 2.”

 

Svar:

 

I henvendelsen udtrykker repræsentanter for diverse billedkunstnerorganisationer og –institutioner bekymring over forslaget om at udpege én fælles formand for Kunstrådets to udvalg. Henvendelsen udtrykker i og for sig samme bekymring som også er rejst i fem høringssvar og som er adresseret i det kommenterede høringsnotat af 18. februar 2009.

 

Baggrunden for forslaget er, at en fælles formand for Kunstrådets to udvalg på billedkunstområdet vil sikre koordination dels udvalgene imellem, dels de respektive udvalg og Kunstrådet imellem.

 

Den politiske aftale om Kunstrådet af 28. november 2008 understreger, at de to billedkunstudvalg fortsat opretholdes, da denne struktur i det konkrete tilfælde har vist gode resultater.