Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

THA/ J.nr. 2008-6689

Folketingets Socialudvalg

 

 

 

 

 

Dato:

 

 

 

Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af 28. oktober 2008 følger hermed velfærdsministerens endelige svar på spørgsmål nr. 16 (Ad L 15) stillet efter ønske fra René Skau Björnsson (S).

 

­

 

 

Spørgsmål nr. 16:

 

”Vil ministeren oplyse årsagen til, at Ankestyrelsen ikke vil tilkendegive klart, om principafgørelse nr. C-27-07 trækkes tilbage som følge af den foreslåede præcisering af målgruppen, når Ankestyrelsen utvivlsomt har læst ministerens lovforslag og planlagte udmøntning af lovforslaget?”

 

 

Svar:

 

Velfærdsministeriet har tidligere hørt Ankestyrelsen i forhold til spørgsmålet om en eventuel tilbagekaldelse af Ankestyrelsens principafgørelse efter lovforslaget. Ankestyrelsen har i den forbindelse oplyst følgende:

 

”På baggrund af de nye regler vil Ankestyrelsen være særligt opmærksom på at tage nye sager til afklaring af personkredsen og funktionsevnenedsættelsen med henblik på præcisering af betingelserne for at være omfattet af merudgiftsreglerne. I forbindelse med fastlæggelse af ny praksis og udsendelse af nye principafgørelser om merudgifter vil Ankestyrelsen som altid overveje sammenhængen mellem ny og gammel praksis, herunder vurdere behovet for kassation af principafgørelser, der ikke er i overensstemmelse med den nye lovgivning.”

 

Jeg forstår Ankestyrelsens svar således, at Ankestyrelsen først efter lovfor-slagets endelige vedtagelse, i forbindelse med fastlæggelse af ny praksis, vil vurdere spørgsmålet om en eventuel tilbagekaldelse af principafgørelse C-27-07. I vurderingen vil udover lovforslaget med forarbejde indgå bekendtgørelse og vejledning. Jeg forstår også svaret således, at dette er i fuld overensstemmelse med den procedure, som Ankestyrelsen følger, når der kommer ny lovgivning. Det er således på nuværende tidspunkt ikke muligt at fastlægge, om der vil ske kassation af C-27-07.

 

 

 

 

 

Karen Jespersen

 

/ Karin Ingemann