Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

THA/ J.nr. 2008-6689

Folketingets Socialudvalg

 

 

 

 

 

Dato: 12. november 2008

 

 

 

Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af 11. november 2008 følger hermed velfærdsministerens endelige svar på spørgsmål nr. 30 (Ad L 15), stillet efter ønske fra René Skau Björnsson (S).

 

­

 

 

Spørgsmål nr. 30:

 

”Mener ministeren ikke, at det afgørende i servicelovens § 100 er, om man kan dokumentere, at man har merudgifter som følge af sin funktionsnedsættelse, mere end om man kan dokumentere at ens funktionsnedsættelse er af indgribende karakter, og at man har behov for ikke uvæsentlige hjælpeforanstaltninger?”

 

 

Svar:

 

Formålet med den del af L 15, der vedrører merudgiftsydelsen, er at sikre de nødvendige rammer for at bringe den kommunale praksis for dækning af nødvendige merudgifter tilbage til det gældende før sommeren 2007.

 

Som det fremgår af lovbemærkningerne er det en betingelse for at få merudgiftsydelse, at borgeren har en varigt nedsat funktionsevne. Herved forstås en langvarig lidelse, hvis konsekvenser for den enkelte er af indgribende karakter i den daglige tilværelse, og som medfører, at der ofte må sættes ind med ikke uvæsentlige hjælpeforanstaltninger. Det er således ikke tilstrækkeligt, at borgeren alene har merudgifter som følge af funktionsnedsættelsen.

 

Karen Jespersen

 

/ Karin Ingemann