ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTEREN

 

 

26. marts 2009

 

 

Besvarelse af spørgsmål 57 ad L 166 stillet af Boligudvalget den 25. marts 2009 efter ønske fra Thomas Jensen (S).    

 

Spørgsmål:

Ministeren bedes redegøre for, hvad en ansøger skal gøre hvis ansøgeren ender i følgende situation, som hænger sammen med sagsbehandlingstiden: en ansøger, som afventer ordningen om tilskud skal træde i kraft, får tilbud fra en håndværker og sender derefter ansøgningen ind, hvorefter Erhvervs‑ og byggestyrelsen først afgiver svar på ansøgningen, efter håndværkeren ikke længere er bundet af sit tilbud til ansøgeren?

 

Svar:

 

ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTERIET

Slotsholmsgade 10-12

1216 København K

 

Tlf.           33 92 33 50

Fax          33 12 37 78

CVR-nr    10 09 24 85

[email protected]

www.oem.dk

 

De håndværksvirksomheder, som afgiver tilbud til brug for ansøgning til puljen, må forudsættes at være klar over, at der kan gå et stykke tid, før der er taget stilling til ansøgningen.

 

Ansøger bør ved indhentelse af tilbud gøre den tilbudsgivende virksomhed opmærksom på, at arbejdet først kan igangsættes, når borgeren har modtaget et svar på sin ansøgning. Dette vil blive kommunikeret meget klart både på Erhvervs- og Byggestyrelsens hjemmeside, boligforbedringer.dk og i forbindelse med kvittering for modtagelse af ansøgningen.

 

Såfremt virksomheden ikke opretholder sit tilbud, er der mulighed for at indhente tilbud fra anden side, uden at tilsagnet bortfalder. Dog kan tilskuddet ikke øges i forhold til det bevilgede, selvom det nye tilbud er dyrere end det oprindelige.