ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTEREN

 

 

26. marts 2009

 

 

Besvarelse af spørgsmål 6 ad L 166 stillet af Boligudvalget den 24. marts 2009 efter ønske fra Nanna Westerby (SF).    

 

Spørgsmål:

Hvad er ministerens dokumentation for, at energibesparende renoveringer er mere beskæftigelsesfremmende end øvrige renoveringer?

 

Svar:

Jeg er ikke bekendt med, om der forefindes dokumentation for, at energibesparende renoveringer er mere beskæftigelsesfremmende end øvrige renoveringer.

 

Jeg kan oplyse, at det af lovforslaget fremgår, at der efter § 3 kan ydes tilskud til renoverings- og bygningsarbejder og energibesparende materialer. Ved udvælgelsen af de energibesparende materialer er der lagt vægt på, at materialerne er energibesparende, og at de derudover ikke er særligt løntunge. Derfor skal det ekstra tilskud fungere som et incitament til, at borgeren vælger at foretage renoveringer der indeholder de energibesparende materialer. Det skal desuden bemærkes, at der kan opnås tilskud til en række energibesparende arbejder, såsom f.eks. isolering af tag eller hulmursisolering. Her er tilskudsprocenten 40 pct. af arbejdslønnen. Det forventes, at der er en række ansøgere, der vil vælge at foretage disse energibesparende arbejder.

 

 

 

 

 

ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTERIET

Slotsholmsgade 10-12

1216 København K

 

Tlf.           33 92 33 50

Fax          33 12 37 78

CVR-nr    10 09 24 85

[email protected]

www.oem.dk