ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTEREN

 

 

 

26. marts 2009

 

Besvarelse af spørgsmål 9 ad L 166 stillet af Boligudvalget den 25. marts 2009.    

 

 

Spørgsmål 9:

Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 25. marts 2009 fra Glarmesterlauget i Danmark, jf. L 166 - bilag 9.

 

 

Svar:

Besvarelsen vedrører Glarmesterlaugets henvendelser dateret henholdsvis den 19. marts 2009, den 20. marts 2009 og den 24. marts 2009, som omhandler følgende emner:

 

Lejeres, andelshaveres og ejerlejligheders mulighed for udskiftning af ruder og vinduer

Det fremgår af bemærkningerne til § 2, at det for lejere forudsættes, at de tilskudsberettigede arbejder ikke rækker ud over lejerens råderet i henhold til lejeloven og lov om leje af almene boliger. Det gælder tilsvarende for ejeren af en ejer- og andelslejlighed, at der kun kan søges om tilskud indenfor henholdsvis ejerlejlighedslovens rammer og den i vedtægterne for andelsboligen beskrevne råderet.

 

Det betyder, at lejere, andelshavere og ejere af ejerlejligheder kan få tilskud til nye vinduer i det omfang, vinduer er omfattet af deres råderet, eller det fremgår af vedtægterne, at råderetten er udvidet til at omfatte vinduer.

 

Energibesparende materialer 

Materialetilskuddet gives til alle materialer i forbindelse med montering af hele vinduet, inkl. rammen. Derimod ydes ikke støtte til de nævnte servicevogne, stillads, løftegrej og affaldsomkostninger.

 

Tilskud på højeste tilbud

Tilsagn om tilskud gives på baggrund af et konkret tilbud fra en momsregistreret virksomhed. Det er virksomheden, som skal ansøge om at få tilskuddet udbetalt, og i den forbindelse skal virksomheden medsende faktura for det tilskudsberettigede arbejde. Det endelige tilskud beregnes således efter den pris, som arbejdet reelt har kostet, dog vil der ikke kunne udbetales mere end det beløb, der er givet tilsagn til.

 

Mulighed for materialestøtte til forsatsvinduer

Listen over tilskudsberettigede materialer fremgår af bilag 2 til aftalen mellem regeringen, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance og omfatter blandt andet krav til de ruder og vinduer, som kan opnå materialestøtte. Forsatsruder indgår ikke i denne liste. 

 

Kravene til nye vinduer

I forbindelse med fastlæggelse af kravene til de tilskudsberettigede materialer i bekendtgørelsen vil det blive vurderet, om der er behov for præciseringer i forhold til kravene til vinduers U-værdi.

 

 

 

ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTERIET

Slotsholmsgade 10-12

1216 København K

 

Tlf.           33 92 33 50

Fax          33 12 37 78

CVR-nr    10 09 24 85

[email protected]

www.oem.dk