Det Energipolitiske Udvalg 2008-09
L 181
Offentligt
678926_0001.png
KLIMA- OG ENERGIMINISTERIET
MINISTEREN
Folketingets Energipolitiske UdvalgChristiansborg1240 København K
DatoJ. nr.
6. maj 2009
Energipolitisk Udvalg har i brev af 29. april 2009 stillet mig følgende spørgsmål vedrørende L 181, somjeg hermed skal besvare.

Spørgsmål 24:

”Kan ministeren garantere, at lovforslaget rent praktisk kan indfases som angivet, herunder atEU-certificeringsreglerne er på plads, så man kan nå at indføre dem i Danmark, og at olieselskabernekan nå at få byggetilladelse til at bygge den infrastruktur, der skal til?”

Svar:

Indfasningen af biobrændstoffer er drøftet meget indgående med Energi- og Olieforum, som er enig i, atforudsatte indfasning er realistisk, idet den giver tid til projektering, myndighedsgodkendelse og udbyg-ning af de nødvendige anlæg. Hvad angår EU-certificeringsreglerne er Energistyrelsen i dialog med EU-Kommissionen med henblik på at disse udformes i god tid i forhold til oliebranchens indgåelse af aftalerom indkøb af biobrændstoffer. Energistyrelsen vil derudover i samarbejde med Energi- og Olieforumfølge udbygningen af infrastrukturen. Jeg har derfor tillid til, at tidsplanen vil holde.Jeg kan af principielle grunde ikke udstede en garanti, fordi det selvfølgeligt ikke helt kan udelukkes, atder opstår uforudsete problemer, der indebærer en forsinkelse.
Med venlig hilsen
Lars Barfoedfg. Klima- og Energiminister
KLIMA- OG ENERGIMINISTERIETStormgade 2-61470 København K
Tlf33 92 28 00Fax 33 92 28 01E-mail: [email protected]www.kemin.dk