Det Energipolitiske Udvalg 2008-09
L 181
Offentligt
685540_0001.png
KLIMA- OG ENERGIMINISTERIET
MINISTEREN
Folketingets Energipolitiske UdvalgChristiansborg1240 København K
DatoJ. nr.
15. maj 2009
Energipolitisk Udvalg har i brev af 12. maj 2009 stillet mig følgende spørgsmål vedrørende L 181, somjeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet er ønske fra Anne Grete Holmsgaard (SF).

Spørgsmål 32:

”Vil ministeren redegøre for, hvordan anvendelsen af biobrændstoffer i øvrigt søges fremmet i andreEU-lande, herunder hvilke initiativer, man har kendskab til, der er på trapperne?”

Svar:

Det varierer, hvordan og i hvilket omfang biobrændstoffer søges fremmet i de forskellige medlemsstateri EU. Jeg skal ikke her gå ind i en nærmere gennemgang af de forskellige medlemsstaters politikker påområdet, men derimod bemærke, at medlemsstaternes politikker til fremme af biobrændstoffer ved enoverordnet betragtning synes at kunne opdeles i henholdsvis ”push” og ”pull” -modeller.”Push”-modellen søger at fremme biobrændstoffer gennem forskellige afgiftsfritagelser og andre formerfor støtteordninger. ”Pull”-modellen, som også kan karakteriseres som en påbuds- eller forpligtelsesmo-del, søger at fremme biobrændstoffer ved at etablere forpligtelser over for producenter og forhandlere afbrændstoffer til landtransport om at sikre, at biobrændstoffer udgør en nærmere bestemt andel af detsamlede salg af brændstoffer. Lovforslaget om bæredygtige biobrændstoffer placerer sig inden for densidstnævnte model.
Med venlig hilsen
Connie Hedegaard
KLIMA- OG ENERGIMINISTERIETStormgade 2-61470 København K
Tlf33 92 28 00Fax 33 92 28 01E-mail: [email protected]www.kemin.dk