Det Energipolitiske Udvalg 2008-09
L 181
Offentligt
693862_0001.png
KLIMA- OG ENERGIMINISTERIET
MINISTEREN
Folketingets Energipolitiske UdvalgChristiansborg1240 København K
DatoJ. nr.
28. maj 2009
Energipolitisk Udvalg har i brev af 26. maj 2009 stillet mig følgende spørgsmål vedrørende L 181, somjeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Per Clausen (EL).

Spørgsmål 81:

”Vil ministeren redegøre for, hvor langt det internationale samfund er kommet med at etablere et sådantbelønningssystem, hvor de rige lande som led i en global klimaaftale finansierer skovbevarelse, mitiga-tion og adaptation i de fattige lande?”

Svar:

Emnet er blevet drøftet gennem flere år og der er nogenlunde enighed om, at der skal etableres en me-kanisme, der betaler udviklingslandene for at reducere emissioner fra afskovning og skovødelæggelsemålt i forhold til en i forvejen aftalt reference. Der er også enighed om, at reduktioner skal kunne måles,rapporteres og verificeres og at mange udviklingslande har behov for støtte til at opbygge den fornødnekapacitet, samt kapacitet til i det hele taget at adressere afskovningen. Der er mere delte meninger om,hvorvidt det kun skal omfatte afskovning og skovødelæggelse eller om skovrejsning også skal indgå ilandenes emissionsregnskaber og om det skal finansieres via en international fond og gå til lande eller,om der også kan være finansiering via et carbon marked, som opererer på projekt niveau. Endelig drøf-tes muligheden for en differentieret finansiering, hvor der ydes støtte til kapacitetsopbygning og imple-mentering af nationale politikker og dernæst en resultatbaseret finansiering, der afhænger af målbare ogverificerbare resultater.
Med venlig hilsen
Connie Hedegaard
KLIMA- OG ENERGIMINISTERIETStormgade 2-61470 København K
Tlf33 92 28 00Fax 33 92 28 01E-mail: [email protected]www.kemin.dk