Skatteudvalget 2008-09
L 201
Offentligt
685041_0001.png
685041_0002.png
J.nr. 2009-711-0030Dato: 14. maj 2009
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 201 - Forslag til Lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven, skat-tekontrollove, kildeskatteloven, ligningsloven og forskellige andre love.(Enkel og effektiv kontrol samt mindre skatteplanlægning).Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 14 af 7. maj 2009. Spørgsmålet er stilletefter ønske af Jesper Petersen (SF).
Kristian Jensen/ Thomas Larsen

Spørgsmål 14:

Ministeren bedes redegøre for forudsætningerne bag provenuskønnet på 0,2 mia. kr. somfølge af en styrket indsats mod sort arbejde og snyd, samt for hvor mange årsværk denneindsats vil påkræve.

Svar:

Det varige finansieringsbidrag fra en styrket indsats mod sort arbejde og snyd er med nogenusikkerhed skønnet at kunne udgøre ca. 0,2 mia. kr. årligt.Det er vurderingen, at det er realistisk at opnå dette finansieringsbidrag på baggrund afSKAT’s netop offentliggjorte complianceundersøgelse, der for første gang giver et detalje-ret og repræsentativt billede af skatteydernes efterlevelse af skattereglerne. Der er tale omen meget omfattende undersøgelse, som bygger på en dybdegående kontrol af mere end22.000 borgere og virksomheder i alle egne af landet.Undersøgelsen gør det langt nemmere end hidtil at se, hvor der decideret bliver snydt medskatten, og hvor der fejles fordi reglerne er svære at forstå og følge. Den giver mulighed fori langt højere grad at målrette både vejledning og kontrol.SKAT vil på grundlag af det poliske forlig vedrørende Forårspakke 2.0 forstærke indsatsenpå den måde, som er omtalt i bemærkningerne til lovforslaget. Dette vil ske gennem såvelkontrol som andre initiativer. Området vil indgå i SKATs risikovurdering, som er grundlagfor den konkrete tilrettelæggelse af SKATs samlede vejlednings- og kontrolindsats. De res-sourcer, der anvendes til denne indsats prioriteres efter risiko og væsentlighed.
Side 2