Skatteudvalget 2008-09
L 207
Offentligt
687396_0001.png
687396_0002.png
J.nr. 2009-231-0022Dato: 18. maj 2009
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 207 - Forslag til Lov om ændring af lov om afgift af elektricitet og forskel-lige andre love (Forhøjelse af energiafgifterne, afgift på erhvervenes energi-forbrug, afgiftsmæssig ligestilling af central og decentral kraftvarme, afgift påsmøreolie mv. og forhøjelse af affaldsafgiften).
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 27 af 7. maj 2009. Spørgsmålet er stilletefter ønske fra Klaus Hækkerup (S).
Kristian Jensen/Lene Skov Henningsen

Spørgsmål:

Det ønskes oplyst, hvorledes prisen på varme og el fordeles på kraftvarmeværker,der afsætter el i fri konkurrence på markedet.

Svar:

Jeg tillader mig at henvise til nedenstående bidrag til svar på spørgsmålet, som jeg harmodtaget fra Energistyrelsen:
”El fra kraftvarmeværker sælges i fri konkurrence til markedsprisen. Ved afsætning af varmefra kraftvarmeværker må i priserne kun indregnes de såkaldte nødvendige omkostninger.Der findes ikke en objektiv måde at foretage en omkostningsfordeling på i forhold til el ogvarme. Fordelingen må derfor foretages på baggrund af et skøn. I praksis indgås derfor prisafta-ler mellem værkerne og dets varmeaftagere.Priserne for varme fra kraftvarmeværker skal anmeldes til Energitilsynet. De aftalte tariffer ogleveringsbetingelser må ikke være urimelige for fjernvarmeforbrugerne. Eventuelle tvister omprisfastsættelsen kan indbringes for Energitilsynet.”
Side 2