Boligudvalget 2008-09
L 208
Offentligt
683152_0001.png
683152_0002.png
Folketingets Boligudvalg
DepartementetHolmens Kanal 221060 København K
Tlf. 3392 9300
Dato: 13. maj 2009
Fax. 3393 2518E-mail [email protected]
KAL/ J.nr. 2009-2697
Under henvisning til Folketingets Boligudvalgs brev af 4. maj 2009 føl-ger hermed indenrigs- og socialministerens endelige svar på spørgs-mål nr. 5 ad forslag til lov om ændring af lov om almene boliger m.v.,lov om leje af almene boliger, lov om friplejeboliger, lov om ejerlejlig-heder og lov om indkomstbeskatning af aktieselskaber m.v. (selskabs-skatteloven) (Styring og finansiering af den almene boligsektor)(L 208).
Spørgsmål nr. 5:I den foreslåede § 37, stk. 5 står der: ”Arbejder der hovedsageligt består afmodernisering af køkkener eller badeværelser, kan ikke gennemføres udenafdelingens samtykke”.Betyder det, at hvis der i en renovering af en boligafdeling indgår bådeenergibesparende foranstaltninger og modernisering af køkkener ogbadeværelser, så kan renoveringen gennemføres uden afdelingens samtyk-ke? Hvor stor en del af renoveringens værdi skal moderniseringen af køkke-ner og badeværelser udgøre, for at boligorganisationen ikke kan gennemfø-re renoveringen uden afdelingens samtykke?Svar:En modernisering af køkkener og badeværelser vil i visse tilfælde kunnegennemføres uden afdelingens samtykke, hvis det indgår som et led i enstørre samlet plan, der har til formål at fremtidssikre bebyggelsen. I en sådansamlet plan vil også kunne indgå energibesparende foranstaltninger.Det vil ikke være hensigtsmæssigt at fastsætte en bestemt beløbsmæssigandel af en plans samlede værdi som grænse for, om der kan gennemføresmodernisering af køkkener og badeværelser. Det afgørende må være dennetype moderniseringers betydning for det samlede projekt. Som udgangs-punkt er det min opfattelse, at øverste myndighed ikke mod afdelingensønske kan iværksætte modernisering af køkkener og badeværelser, med-
2
mindre dette indgår som en integreret og afgørende del af et samlet projekt.Som eksempel vil modernisering af køkkener og badeværelser kunne gen-nemføres uden afdelingens samtykke, hvis dette sker i forbindelse med bl.a.sammenlægning af små lejligheder til større tidssvarende familieboliger.Jeg vil i forbindelse med bestemmelsens ikrafttræden overveje at udarbejdenærmere regler om dens anvendelse.
Karen Ellemann/ Mikael L. Kristensen