ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTEREN

 

 

11. november 2008

 

 

Besvarelse af spørgsmål 29 ad L 5 stillet af Erhvervsudvalget den 7. november 2008.    

 

 

 

 

 

Spørgsmål 29:

SAS har valgt at få foretaget et review af rapporten og en revisors gennemgang af det korte afsnit i ledelsesberetningen. Ministeren anmodes om en vurdering af denne ”revision” og samtidig forklare, om denne metode vil kunne anvendes fortsat efter en vedtagelse af lovforslaget i den nuværende form.

 

Svar:

Et review som omtalt ovenfor opfattes sædvanligvis som mere omfattende end et konsistenstjek, men mindre end en egentlig revision. Ifølge lovforslaget skal revisor, som nævnt i besvarelsen af spørgsmål 28, foretage et såkaldt konsistenstjek af redegørelsen for samfundsansvar. Dette gælder uanset hvilken af de tre offentliggørelsesmåder, virksomheden vælger at bruge. Det er herudover op til den enkelte virksomhed selv at vurdere, om yderligere handlinger fra revisor tilfører en værdi, som kan gavne virksomheden.

 

Erhvervs- og Selskabsstyrelsen vil, i overensstemmelse med lovforslaget, udstede en bekendtgørelse, der fastsætter nærmere regler om offentliggørelse af redegørelsen for samfundsansvar i henholdsvis en supplerende beretning og på virksomhedens hjemmeside, samt revisors pligter i forbindelse hermed.

 

Desuden vil Erhvervs- og Selskabsstyrelsen udarbejde en vejledning til en bekendtgørelse om revisors erklæringer (erklæringsbekendtgørelsen). Denne vejledning vil ligeledes omhandle revisors pligter i forhold til udtalelsen om ledelsesberetningen, herunder spørgsmål i forhold til review.

 

Såvel bekendtgørelsen som vejledningen til erklæringsbekendtgørelsen vil blive drøftet med de relevante interessenter via deres repræsentation i Regnskabsrådet og Revisorkommissionen. Jeg synes, det vil være oplagt i den forbindelse at se nærmere på de mere tekniske elementer i revisors udtalelse om ledelsesberetningen m.v.

 

ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTERIET

Slotsholmsgade 10-12

1216 København K

 

Tlf.           33 92 33 50

Fax          33 12 37 78

CVR-nr    10 09 24 85

[email protected]

www.oem.dk