ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTEREN

 

 

Eksp.nr. 584401

11. november 2008

 

Besvarelse af spørgsmål 9 ad L 5 stillet af Erhvervsudvalget den 24. oktober 2008.    

 

 

 

 

 

Spørgsmål 9:

Ministeren anmodes om at kommentere forslaget fra FSR om, at det i ÅRL § 9 om ledelsespåtegning præciseres, at ledelsen i ikke børsnoterede virksomheder også er omfattet af erklæringen om ledelsesberetningens retvisende redegørelse.

 

Svar:

Kravet om, at ledelsesberetningen skal være retvisende, er det samme, uanset om en virksomhed er børsnoteret eller ej. Forskellen består alene i, hvor detaljeret ledelsen skal oplyse om overholdelsen af kravene til ledel-sesberetningen.

 

Efter § 9, stk. 1, nr. 1, skal ledelsen i ledelsespåtegningen erklære, hvor-vidt årsrapporten er aflagt i overensstemmelse med lovgivningens krav m.v. Ledelsesberetningen indgår som en integreret del af årsrapporten, jf. § 2. Kravet i § 9, stk. 1, nr. 1, indbefatter derfor, at ledelsen skal erklære, om en eventuel ledelsesberetning opfylder kravet om at give en retvisen-de redegørelse.

 

§ 9, stk. 2, indeholder nogle udvidede krav til indholdet af ledelsespåteg-ningen for børsnoterede virksomheder og statslige aktieselskaber. Her skal ledelsen erklære, at ledelsesberetningen indeholder en retvisende re-degørelse for udviklingen i virksomhedens og, hvis der er udarbejdet koncernregnskab, koncernens aktiviteter og økonomiske forhold, årets re-sultat og virksomhedens finansielle stilling og den finansielle stilling som helhed for de virksomheder, som er omfattet af koncernregnskabet.

 

Jeg mener derfor ikke, at der er behov for at ændre bestemmelsen for så vidt angår ikke børsnoterede virksomheder. Kravet om, at ledelsesberet-ningen skal indeholde en retvisende redegørelse, er således allerede omfattet af lovens § 9, stk. 1, nr. 1, som nævnt ovenfor.

 

 

 

ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTERIET

Slotsholmsgade 10-12

1216 København K

 

Tlf.           33 92 33 50

Fax          33 12 37 78

CVR-nr    10 09 24 85

[email protected]

www.oem.dk