Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

EPI/ J.nr. 2008-4821

Folketingets Socialudvalg

 

 

 

 

 

Dato: 9. december 2008

 

 

 

Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af 3. december 2008 følger hermed velfærdsministerens endelige svar på spørgsmål nr. 13 ad L 57 om forslag til ændring af lov om børnetilskud og forskudsvis udbetaling af børnebidrag (Ændring af modtagergruppen for særligt børnetilskud).

 

­

 

 

Spørgsmål nr. 13:

 

”Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 1. december 2008 fra Adoption & Samfund, jf. L 57 – bilag 9.”

 

 

Svar:

 

Adoption & Samfund gengiver primært tidligere fremførte synspunkter. Der kan i den forbindelse henvises til høringsnotatet, samt til de svar der er givet i forbindelse med behandlingen af lovforslag L 57.

 

Herudover kommenterer Adoption & Samfund emner, der var en del af debatten ved førstebehandlingen af forslaget i Folketinget, om udbetaling af særligt børnetilskud i situationer, hvor forældre selv har valgt eneforsørgerstatus, og i situationer, hvor der kan udbetales særligt børnetilskud, selv om barnets forælder ikke er reelt enlig.

 

I den anledning kan jeg henvise til mine svar på spørgsmål 4 og 9 om formålet med børnetilskudsloven og om udbetaling af særligt børnetilskud, når der udbetales særligt børnetilskud, fordi faderskabet ikke kan fastslås.

 

 

 

Karen Jespersen

 

/ Bent Nielsen