Til

                      Folketinget - Skatteudvalget

 

 

L 63 - Forslag til Lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven, skattekontrolloven og andre skattelove.

 

Hermed sendes i 5 eksemplarer svar på spørgsmål nr. 18 af 26. november 2008.

 

 

 

 

 

 

Kristian Jensen

                                                                 /  Lise Bo Nielsen


Spørgsmål 18:

Vil ministeren oplyse provenuvirkningen af skattemæssigt at behandle aktier optaget til handel på regulerede markeder som efter de nuværende regler for noterede aktier fremfor omvendt som foreslået i lovforslaget?

 

 

Svar:

Såfremt de gældende regler for den skattemæssige behandling af personers tab på børsnoterede aktier udvides til generelt at gælde aktier optaget til handel på et reguleret marked, vil det indebære et umiddelbart merprovenu. Det skyldes, at skatteværdien af realiserede tab på de aktier, der handles på et reguleret marked, men som ikke er børsnoterede, ikke længere straks kan modregnes i skatten af anden indkomst, men at tabene skal fremføres til modregning i udbytter og gevinster vedrørende andre aktier, der handles på et reguleret marked. Da udnyttelsen af tabene hermed udskydes, vil det i hovedsagen alene medføre en rentegevinst for det offentlige.

En sådan udvidelse af det kildeartsbegrænset tabsfradrag til at omfatte en del de aktier, der i dag har mulighed af modregning af skatteværdien af et uudnyttet tab i skatten af anden indkomst, vil være udtryk for en stramning, som jeg ikke finder ønskelig.

Der foreligger ikke oplysninger om privatpersoners besiddelse af aktier, som handles på et reguleret marked, men som ikke betragtes som børsnoterede. Det er derfor ikke muligt at give et underbygget skøn over provenuvirkningen af en sådan udvidelse af kildeartsbegrænset tabsfradrag.