Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 9 vedrørende forslag til lov om ændring af retsplejeloven (Dommeres fremtræden i retsmøder) (L 98), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 29. januar 2009.

 

 

 

Brian Mikkelsen

/

 Lars Hjortnæs

 


Spørgsmål nr. 9 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende forslag til lov om ændring af retsplejeloven (Dommeres fremtræden i retsmøder) (L 98):

 

”Vil ministeren bekræfte, at åbenlyst religiøst betinget skægvækst i ansigtet er inkluderet i det forbud, som gælder religiøse og politiske symboler for dommere, som lovforslaget omhandler?”

 

Svar:

 

Der henvises til besvarelsen af Retsudvalgets spørgsmål nr. 8 vedrørende lovforslaget.

 

Der har i den offentlige debat været rejst spørgsmÃ¥l om, hvorvidt lovforslaget bør omfatte langt skæg, som bl.a. bæres af nogle mænd, der bekender sig til den muslimske tro. Efter Justitsministeriets opfattelse kan det ikke lægges til grund, at det at bære langt skæg alment opfattes som motiveret af at ville vise et bestemt religiøst tilhørsforhold m.v. eller en bestemt politisk overbevisning m.v., jf. besvarelsen af spørgsmÃ¥l nr. 8. Â