Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. S<DOCUMENT_START> 1425, som medlem af Folketinget Per Clausen har stillet til justitsministeren den 25. februar 2009.

 

 

Brian Mikkelsen   

/

Birgit Thostrup Christensen


Spørgsmål nr. S 1425 fra medlem af Folketinget Per Clausen:

 

”Vil ministeren igangsætte en undersøgelse af, om regler og lovgivning er blevet overholdt i forbindelse med, at Abdulle Ahmeds bistandsværge er blevet afsat af Sikringen i Nykøbing Sjælland?

 

Svar:

 

Jeg har ikke – udover hvad der er fremkommet af oplysninger i dagspressen – kendskab til den konkrete sag vedrørende Abdulle Ahmeds bistandsværge, og en fyldestgørende besvarelse af spørgsmålet kan kun findes sted efter indhentelse af en udtalelse fra Sikringsafdelingen, Psykiatrihospitalet i Nykøbing Sjælland.

 

Spørgsmålet kan derfor ikke besvares inden for de rammer, der gælder for S-spørgsmål, jf. herved Folketingets Forretningsorden § 20, stk. 1 og 2, som senest affattet ved Folketingsbeslutningen r. 167 af 1. juni 2007.

 

Generelt kan jeg dog oplyse, at det følger af § 17, stk. 5, jf. stk. 2, i bekendtgørelse nr. 77 af 5. februar 1999 med senere ændring, at en bistandsværge, som ikke er optaget på fortegnelsen over bistandsværger (f.eks. et familiemedlem), kan fratages hvervet, hvis den pågældende groft tilsidesætter de pligter, der følger af hvervet, eller i øvrigt viser sig uegnet til hvervet. Denne afgørelse træffes af retten.