Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. S<DOCUMENT_START> 471, som medlem af Folketinget Line Barfod (EL) har stillet til justitsministeren den 20. november 2008.

 

 

 

Jakob Axel Nielsen

fg. justitsminister   

/

Carsten Kristian Vollmer


Spørgsmål nr. S 471 fra medlem af Folketinget Line Barfod (EL):

 

”Er ministeren enig i, at argumentet for at indføre peberspray var at erstatte skydevåben som magtmiddel, og i bekræftende fald, hvilke initiativer vil ministeren så tage for at indskærpe dette hos politiet?”

 

Svar:

Jeg kan oplyse, at peberspray blev indført som magtmiddel for politiet på baggrund af gode erfaringer fra Sverige, Norge og Finland. Endvidere havde en forsøgsordning i Østjylland vist, at peberspray også i Danmark kunne være et rigtig godt supplement til de særlige magtmidler, som politiet rådede over i forvejen (skydevåben, stav, hund og gas). Det har i den forbindelse ikke været tanken, at peberspray helt skulle erstatte politiets øvrige magtmidler, herunder skydevåben.

Jeg kan i øvrigt henvise til besvarelsen af 9. oktober 2008 af spørgsmÃ¥l nr. 1177 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg, der indeholder en nærmere beskrivelse af retningslinjerne for politiets brug af peberspray.