Folketingets Lovsekretariat

Folketinget

Christiansborg

1240 København K

 

1. december 2008

 

Hermed fremsendes svar på spørgsmål nr. S 496 vedrørende TV 2's forpligtelser ifølge medie- og filmforliget stillet af folketingsmedlem Per Clausen (EL) den 21. november 2011.

 

 

 

Carina Christensen


Spørgsmål nr. S 496

Stillet den 21. november 2011

 

 

Svar til folketingsmedlem Per Clausen (EL) fra kulturministeren.

 

Spørgsmål:

"Mener ministeren, at det er i overensstemmelse med TV2´s forpligtelser ifølge medie- og filmforliget, at TV2 fremover kun vil samarbejde med instruktører, »der accepterer den måde vi tænker på«, ifølge programchef, Keld Reinicke, i dr.dk den 14. oktober 2008?"

 

 

Svar:

Jeg har anmodet TV 2/DANMARK om bidrag til besvarelsen af det stillede spørgsmål.

 

TV 2/DANMARK har ved brev af 26. november 2008 oplyst følgende:

 

”TV 2 ønsker at indgå samarbejde med de leverandører, der kan og vil lave de bedste historier til danskerne. Det er essentielt for TV 2 - i fællesskab med Det Danske Filminstitut – at kunne udvælge de historier og instruktører, der kan løfte en given opgave og opfylde de krav, der stilles til den givne opgave i forhold til formidling, sendetidspunkt, værdier etc.”

 

Udtalelsen fra TV 2/DANMARK giver mig ikke anledning til bemærkninger, idet jeg for god ordens skyld skal minde om, at det er TV 2/DANMARK’s ledelse, der – inden for rammerne af lovgivningen og public service-tilladelsen – har ansvaret for tilrettelæggelsen af stationens programvirksomhed, og at jeg således ikke har mulighed for at blande mig i den måde, hvorpå virksomheden tilrettelægges.