Erhvervsudvalget 2009-10, Miljø- og Planlægningsudvalget 2009-10, Det Energipolitiske Udvalg 2009-10
ERU Alm.del Bilag 72, MPU Alm.del Bilag 180, EPU Alm.del Bilag 88
Offentligt
767607_0001.png
767607_0002.png
RÅDET FOR BÆREDYGTIG ERHVERVSUDVIKLING
Klimaerklæring
Om Rådet for Bæredygtig ErhvervsudviklingRådet for Bæredygtig Erhvervsudvikling (RBE) har som formål at styrke dansk erhvervslivs konkurrence-evne gennem udvikling og implementering af bæredygtighedsbegrebet.Klimaerklæringen har bred støtte blandt RBE´s medlemmer, men erklæringen er ikke nødvendigvis i fuldoverensstemmelse med den enkelte medlemsvirksomheds synspunkter.RBE’s medlemmer er:Arla Foods, Bang & Olufsen, Brdr. Hartmann, Coop Danmark, Danfoss, Danisco, Datagraf, Dong Energy,ECCO Sko, Grundfos, ISS, JYSK, KLUNTZ, Lemvigh-Müller, MATAS, NORDEA Bank Danmark, Novozymes,Post Danmark, Pressalit, Rockwool, Scandic Hotels, Tryg Vesta, Toms Gruppen, Vestas Wind Systems ogorganisationerne Dansk Erhverv, Dansk Industri, Landbrug & Fødevarer samt Key2Green.Kontakt: RBE sekretariatet, Forskerparken 10, 5230 Odense tlf. +45 3513 1617, www.rbenet.dk
2009.12.01/CF-C/FLN/ch/1.udgave

Vi erkender at:

1. FN’s klimapanels videnskabelige analyser, der viser at temperaturstigningen skalbegrænses til 2 grader celsius, lægges til grund for virksomhedens klimaindsats.2. Alle virksomheder må påtage sig et stort ansvar for at medvirke til at løse deglobale klimaproblemer. Ansvaret gælder i princippet gennem hele virksomhedensværdikæde.3. En ambitiøs, forpligtende og global klimaaftale er nødvendig – og til gavn fordansk erhvervsliv.

Vi har lært:

1. At rettidig håndtering af klimapåvirkningerne vil begrænse virksomhedensomkostninger og risici på sigt.2. At en proaktiv håndtering af klimaproblemet giver virksomheder godemuligheder for innovation og for et profitabelt marked.3. At det er nødvendigt, at have kendskab til klimaproblemerne i helevirksomhedens værdikæde.

Vi gør selv:

Vi opfordrer til:

1. At der vedtages en internationalt bindende og ambitiøs klimaaftale medkonkrete mål på kort og lang sigt. En aftale, der sigter mod et samfund, somgradvist udfaser brugen af fossile brændstoffer.2. At der fastlægges langsigtede rammebetingelser, der fremtidssikrer virksom-hedernes investeringer i klimaløsninger.3. At der foretages de nødvendige samfundsmæssige investeringer nu, som sikreren klimatilpasset infrastruktur mange år frem.4. At der sikres et effektivt marked for kulstof, som sikrer en stabil høj pris på CO2således, at klimavenlige produkter og serviceydelser favoriseres.5. At offentlige myndigheder og erhvervslivet stiller krav til leverandørers klima-påvirkning og vælger varer og serviceydelser med lav klimapåvirkning.
1. Vi sætter ambitiøse mål for energiforbrug og klimapåvirkning ud fra virksomhedensog branchens forudsætninger, og deler bedste viden med andre.2. Vi gennemfører en organiseret og systematisk indsats, som er forankret ivirksomhedens ledelsesstruktur.3. Vi opgør vores klimapåvirkninger og formidler resultaterne troværdigt og transparenttil vore interessenter.4. Vi vægter investering i energieffektiv teknologi og afkobling af CO2udslip fravirksomhedens vækst højt i vore beslutninger.5. Vi arbejder systematisk på, at vore produkter og serviceydelser er blandt de mindstklimabelastende på markedet.6. Vi arbejder på at synliggøre produkters og serviceydelsers klimapåvirkninger ogskaber dermed grundlag for et kvalificeret valg.