Europaudvalget 2009-10
EUU Alm.del Bilag 35
Offentligt
744418_0001.png
Notat
EU & Internationalt PolitiskSekretariatJ.nr.Ref. Kirst
Notat til Folketingets EuropaudvalgAfstemning i komitésag om Kommissionens forslag til ændring af Rådets direktiv76/768/EØF om kosmetiske midler med henblik på tilpasning af den tekniske udvikling afbilag III og bilag VI – stoffet Ethyl Lauroyl Arginate HCl.
Formålet med forslaget er regulere stoffet Ethyl Laoroyl Arginate HCl i kosmetik. Den Videnskabeli-ge Komité for Forbrugersikkerhed (VKF) har konkluderet, at brugen af Ethyl Lauroyl Arginate HCl ien koncentration på 0,8 % i sæbe, skælshampooer og ikke-spraydeodoranter, ikke udgør en risikofor forbrugeren. Kommissionen foreslår derfor, at Ethyl Lauroyl Arginate HCl optages på bilag III1tildirektiv 76/768/EØF i overensstemmelse med disse anbefalinger.VKF konkluderede også, at brugen af Ethyl Lauroyl Arginate HCl i en koncentration på 0,4 % somkonserveringsmiddel i kosmetiske produkter, ikke udgør en risiko for forbrugeren. VKF mente dogikke, at Ethyl Lauroyl Arginate HCl bør anvendes i læbemidler, mundplejemidler og sprayprodukterpå grund af eventuel slimhinde- og luftvejsirritation. Kommissionen foreslår derfor, at Ethyl LauroylArginate HCl optages i bilag VI2til direktiv 76/768/EØF sammen med nævnte begrænsninger.Forslaget er nu sat til afstemning den 22. oktober 2009 på et møde i den stående komite for kos-metiske produkter.Forslaget vil medføre en mindre forbedring af beskyttelsesniveauet.Forslaget forventes ikke at have væsentlige økonomiske konsekvenser. Forslaget er primært rettetmod producenterne af kosmetiske produkter, og Danmark har kun få produktionsvirksomheder.Stoffet Ethyl Lauryol Arginate HCI er ikke tidligere reguleret i kosmetiske produkter, og der blivermed denne direktivændring sat grænser for stoffets anvendelse i kosmetiske produkter, hvilket in-debærer en forbedring af forbrugerbeskyttelsen. Regeringen støtter derfor forslaget og agter atstemme for det.
Liste over stoffer, som må anvendes i kosmetiske produkter i overensstemmelse med fastsatte begrænsninger og be-tingelser.2Liste over tilladte konserveringsmidler i kosmetiske produkter.
1