Europaudvalget 2009-10
EUU Alm.del Bilag 48
Offentligt
747333_0001.png
www.atlant.dk
inviterer den 20. november til
COPENHAGEN CONFERENCEDen civile indsats i Afghanistan- nøglen til succes?Civil og militær samtænkning anses af mange som et vigtigt element for en successfulgenopbygning af Afghanistan. EU udfører en vigtig opgave med at opbygge det afghanskepoliti, men samtidigt er kritikken af den manglende opbakning til missionen vokset. Derforsætter Atlantsammenslutningen fokus på følgende spørgsmål:
Har EU de rette kapaciteter til at gennemføre højrisiko-missioner som i Afghanistan?Hvorfor er opbakningen til EU’s mission i Afghanistanikke større?Hvordan prioriterer Danmark henholdsvis EU og NATOsengagement i Afghanistan?Er civil og militær samtænkning overhovedet en gang-bar vej i Afghanistan?
Disse og andre spørgsmål vil et panel af eksperter give deres bud på. I panelet sidder:Suzanne Lassen, seniorrådgiver for Kai Vittrup (chef for EU’s politimission i Afghanistan)Rolf Michael Hay Pereira Holmboe, kontorchef i udenrigsministeriets stabiliseringskontorPeter Dahl Thruelsen, forskningsmedarbejder ved ForsvarsakademietGeneralløjtnant Knud Bartels, Danmarks militære repræsentant i NATO
Tid:Sted:Tilmelding:
Fredag d. 20. november 2009 kl. 9.00-13.30 (efterfølgende reception)Svanemøllen Kaserne, Ryvangs Allé 1, 2100 København Ø. Bygning118Senest den 17. november på [email protected] eller telefon 39271944
Efter konferencen inviteres til reception i anledning af udgivelsen af Atlantsammen-slutningens Sikkerhedspolitisk INFO, i hvilken Kai Vittrup netop behandler EU’s politi-mission i Afghanistan.
Denne konference støttes afEuropa Nævnet