Trafikudvalget 2009-10
B 68
Offentligt
831243_0001.png
Udkast
MINISTEREN
Folketingets TrafikudvalgChristiansborg1240 København K
DatoDok.idJ. nr.
21. april 20102010-1389
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon33 92 33 55
Trafikudvalget har i brev af 5. februar 2010 stillet mig følgende spørgsmål 1vedrørende B 68 – Forslag til folketingsbeslutning om initiativer til fremme afsamkørsel og af el- og hybridbiler, som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet erstillet efter ønske fra Pia Olsen Dyhr (SF).

Spørgsmål 1:

”Under debatten ved 1. behandlingen påpegede ministeren, at forslaget vilbetyde, at de øvrige biler så skal presses sammen på færre spor - og at det vilbetyde endnu mere kødannelse, end der er i dag. Ministeren sagde, at trafikkenvil gå helt i stå, og at vi vil få meget lidt mobilitet. Vil ministeren redegøre for,hvad han mener med mobilitet: antal biler eller antal passagerer?”

Svar:

Ifølge Den Store Danske Encyklopædi defineres ”mobilitet” som mål for, hvorlet et legeme, en genstand eller en person er at flytte. Som jeg forstår det, er”mobilitet” således ikke, hverken en genstand eller en person, men et begrebder relaterer sig til mulighederne for at flytte noget eller nogen. God mobiliteter således i denne sammenhæng udtryk for, at personer og gods bevæger sighurtigt og ubesværet – dårlig mobilitet er udtryk for besværlig og langsommeligtransport. Jeg kan naturligvis ikke udelukke at der kan være andre opfattelseraf begrebet ”mobilitet”.
Med venlig hilsen
Hans Chr. Schmidt