En dagsorden for et fælles luftfartsområde med Georgien

Meddelelse fra Kommissionen om En dagsorden for et fælles luftfartsområde med Georgien

Kommissionens dokumenter vedrørende sagen
Meddelelse
KOM20090026 (pdf-version)
Læg i dokumentkurv
Sagens referencer
Fremsættelsesdato:
30.01.2009
Dokumenttype:
Meddelelse
Procedurenummer:
COM/2009/0026
EU's databaser om forslaget
Kommissionen henstiller til, at den bemyndiges til at indlede forhandlinger med Georgien om indgåelse af en samlet aftale på luftfartsområdet – efter samme model, som Kommissionen tidligere har fået mandat til at forhandle om med bl.a. Jordan, Libanon og Israel.

Der er tidligere indgået en såkaldt horisontal luftfartsaftale med Georgien, hvorved samtlige medlemslandes eksisterende bilaterale luftfartsaftaler med Georgien under ét er gjort overensstemmende med Traktaten, særligt hvad angår muligheden for indsættelse af EU-luftfartsselskaber frem for nationale luftfartsselskaber på ruter mellem EU-lande og Georgien.

Med forslaget ønsker Kommissionen nu at gå et skridt videre, idet hovedformålet skal være en markedsåbning mellem EU og Georgien med harmoniserede vilkår så vidt muligt på grundlag af EU's bestemmelser herfor. Man forudser en aftale med indbyggede overgangsregler, og aftalen vil gradvis erstatte medlemslandenes eksisterende bilaterale luftfartsaftaler med Georgien.

Resumeet er udarbejdet af Folketingets EU-Oplysning. For yderligere notater m.v. om forslaget se boksen med "relaterede dokumenter".