Nye horisonter for ikt – en strategi for forskning i fremtidig og fremspirende teknologi i Europa

Meddelelse fra Kommissionen til Europa-Parlamentet, Rådet, Det Europæiske Økonomiske og Sociale Udvalg og Regionsudvalget. Nye horisonter for ikt – en strategi for forskning i fremtidig og fremspirende teknologi i Europa

Kommissionens dokumenter vedrørende sagen
Andre forberedende retsakter
KOM20090184 (pdf-version)
Læg i dokumentkurv
Sagens referencer
Fremsættelsesdato:
20.04.2009
Dokumenttype:
Andre forberedende retsakter
Procedurenummer:
COM/2009/0184
EU's databaser om forslaget

Kommissionen har i foråret 2009 udarbejdet tre meddelelser gående på en bred informations- og kommunikationsteknologistrategi (IKT), der er knyttet til den økonomiske genopretningsplan.

Det drejer sig om henholdsvis:

  • En europæisk strategi for forskning, udvikling og innovation på IKT-området;
  • IKT-infrastruktur til e-videnskab; samt
  • Nye horisonter for IKT - en strategi for forskning i fremtidig og fremspirende teknologi i Europa.

Meddelelsen understreger, at forskning i fremtidige og fremspirende teknologier (FET) har vist sig at være et effektivt og strategisk vigtigt middel til at lægge grunden til fremtidens ikt og skabe grundlag for innovation. Der foreslås en mere langsigtet strategi og særlige tiltag, der skal gennemføres under det syvende rammeprogram (RP7), og som skal sætte Europa i stand til at tage føringen inden for forskning i FET ved at styrke forskningens europæiske og globale dimension.

Strategien supplerer og styrker den indsats, der er skitseret i Kommissionens meddelelse om en europæisk strategi for forskning, udvikling og innovation på ikt-området, KOM (2009) 116, som navnlig går ud på at øge investeringerne, prioritere forskningsindsatsen og reducere opsplitningen af indsatsen.

Resumeet er udarbejdet af Folketingets EU-Oplysning. For yderligere notater m.v. om forslaget se boksen med "relaterede dokumenter".