Finansudvalget 2009-10
L 1 § 7 Bilag 14
Offentligt
771064_0001.png
771064_0002.png
771064_0003.png

Radikale Venstres bemærkninger

Bemærkninger

Til nr. 521Ulandsbistanden forhøjes så Danmark gradvis når tilbage til at give 1 pct. afbruttonationalindkomsten. Mindst halvdelen af ulandsbistanden øremærkes Afrika og der skal væreen lige fordeling mellem bi- og multilateral bistand.
Til nr. 522Radikale Venstre ønsker at udvide den globale ramme med flere midler og flere aktiviteter, sårammen kan bidrage til at løse en række globale udfordringer. Det drejer sig om klima og miljø,fred og stabilitet og fremme af demokrati og retssamfund.
Til nr. 523Det Radikale Venstre ønsker at styrke Det Økonomiske Råd og bl.a. pålægge Rådet nye opgaversom, f.eks. konsekvensberegning af politiske udspil.
Til nr. 524Radikale Venstre vil fjerne den særlige bevilling til Centeret for Koldkrigsforskning, så centeretfremover søger på lige fod med andre om forskningsbevillinger.
Til nr. 525Det Radikale Venstre foreslår en takstreform af afregningen mellem offentlige og private sygehuse,således at offentlige sygehuse får mulighed for at udbyde opgaver til de private sygehuse påmarkedsvilkår. Radikale Venstre foreslår endvidere en omprioritering af pengene til sygehusene, sådisse får mulighed for at prioritere afklaring, diagnose og behandling af de meste kritiske sygepatienter.
Til nr. 526Radikale Venstre ønsker at nedsætte egenbetalingen for tandbehandlinger for patienter med enrække kritiske sygdomme, samt for personer med dårlige sociale og økonomiske forhold. Der skalvære adgang til tandbehandling på lige fod med behandlinger andre steder i sundhedsvæsenet.Radikale Venstre ønsker at afskaffe det obligatoriske forældrepålæg, der betyder at kommuner harpligt til at give forældre med udviklingstruede børn og unge et pålæg. Hvis pålægget ikke følgesskal kommunerne skære i børnefamilieydelsen. Radikale Venstre ønsker at det skal være op tilkommunerne hvilken indsats der skal ydes i forhold til problemramte familier.
Til nr. 527Regeringen har i strid med et EU-direktiv ikke etableret et uafhængigt organ forligebehandling. Det ønsker Radikale Venstre og afsætter 2 mio.kr. til formålet.
Til nr. 528Radikale Venstre vil sikre alle et rimeligt indkomstniveau, og vil derfor hæve starthjælpsydelsen tilkontanthjælpsniveau og 450-timersreglen afskaffes.
Til nr. 529Radikale Venstre ønsker at afskaffe varighedsbegrænsningen for sygedagpenge. I dag mistesretten til sygedagpenge, når man har været sygemeldt i 52 uger. Med mindre man falder ind underreglerne for forlængelser. Det betyder, at mange mennesker med længerevarende sygdomsforløbhenvises til et liv alene på kontanthjælp.
Til nr. 530Radikale Venstre vil afskaffe den ekstra kontrol på familiesammenføringssager iUdlændingeservice, som blev indført i medfør af Metock-dommen.
Til nr. 531Radikale Venstre afviser at skære i danskundervisningen til voksne udlændinge, som det er foreslåetpå FFL 2010.
Til nr. 532Radikale Venstre vil afskaffe Styrelsen for Evaluering og Kvalitetsudvikling af Grundskolen, daden radikale skolepolitik bygger på det kommunale ansvar for undervisningen i skolerne.Kvalitetsrapporter og statslige tilsyn er unødvendige.
Til nr. 533Radikale Venstre vil styrke den danske folkeskole. Derfor afsættes ekstra midler til gennemførelseaf den radikale plan for "Vores Skole". Milliarden skal anvendes til efteruddannelse af lærere, nyefag i folkeskolen, og til styrkelse af specialundervisningen.
Til nr. 534Radikale Venstre ønsker at styrke kulturen i Danmark med flere frie midler til uddeling i Kunstrådetog Kunstfonden.
Til nr. 535Radikale Venstre vil fjerne det offentlige tilskud til Centeret for Copenhagen Consensus.
Til nr. 536Radikale Venstre ønsker statsligt opkøb af urentable og følsomme jorder til naturgenopretning,udtagning af områder, der friholdes for sprøjtning mm. Desuden ønsker Radikale Venstre atfortsætte udviklingen af danske nationalparker.
Til nr. 537En økologiplan skal sikre Danmark en bæredygtig landbrugsproduktion, som er økonomiskfremadrettet. Ved at satse strategisk på den økologiske fødevareproduktion er visionen, at Danmarkskal være verdens førende økologiske fødevareproducent. Vi skal producere de sundeste, mestvelsmagende og mest bæredygtige fødevarer.
Til nr. 538Radikale Venstre ønsker at styrke regionernes drift af busser, så den kollektive trafik styrkes.
Til nr. 539Radikale Venstre ønsker som led i den radikale vækstpakke for et grønt videnssamfund afsat 10mia. kr. til investeringer i skoler, uddannelse, teknologi og energiforbedringer. Investeringernefinansieres på sigt gennem reformer, der ruster økonomien til fremtiden.