Sundhedsudvalget 2009-10
L 128 Spørgsmål 3
Offentligt
811958_0001.png
811958_0002.png

Sundhedsudvalget

Til:

Dato:

Indenrigs- og sundhedsministeren12. marts 2010
Udvalget udbeder sig ministerens besvarelse af følgende spørgsmål:

L 128

Forslag til lov om ændring af lov om anvendelse af tvang i psykiatrien og lov omrettens pleje. (Tvungen opfølgning efter udskrivning).Af ministeren for sundhed og forebyggelse (Jakob Axel Nielsen).

Spørgsmål 3

Ministeren bedes redegøre for, hvilke særlige initiativer, der vil blive taget for atsikre en effektiv indsats over for de hårdest ramte psykisk syge, der ikke hargavn af medicinsk behandling.

Spørgsmål 4

Vil ministeren sikre, at LAP bliver repræsenteret i den følgegruppe, der skalfølge forsøget med tvungen opfølgning, og at der i følgegruppen skal værerepræsentanter for bruger- og pårørendeorganisationer?

Spørgsmål 5

Vil ministeren sikre, at der gennemføres en undersøgelse af, under hvilkeomstændigheder og hvorfor personer, der hører til målgruppen for tvungenopfølgning, vælger at ophøre med medicinering og hvilken hjælp de selvefterlyser?

Spørgsmål 6

Ministeren bedes yde teknisk bistand til et ændringsforslag, der giver en patientret til en second opinion – en anden kompetent behandlers - vurdering af ensådan påtvungen behandlings nødvendighed.

Spørgsmål 7

Ministeren bedes yde teknisk bistand til et ændringsforslag, der sikrer, atpolitiet skal optræde i civil ved deltagelse i tvungen opfølgning.

Spørgsmål 8

Ministeren bedes yde teknisk bistand til et ændringsforslag, som indebærer, atdet klart fremgår, at den ordinerede opsøgende behandling ikke må afsluttes iden periode, hvor der er ordineret tvungen opfølgning.
1/2

Spørgsmål 9

Ministeren bedes yde teknisk bistand til et ændringsforslag, der præciserer, atder skal være en sundhedsperson til stede, der har indgået i behandlingen afpatienten, ved afhentning af patienten til tvungen opfølgning.

Spørgsmål 10

Ministeren bedes yde teknisk bistand til et ændringsforslag der indebærer, atmodstand i forbindelse med afhentning ikke skal komme patienten processuelttil skade.

Spørgsmål 11

Ministeren bedes yde teknisk bistand til et ændringsforslag der sikrer, at det aflovens tekst fremgår, at der skal anvendes lægemidler, hvis gavnlige effekt påpatienten er kendt og dokumenteret i journalen.

Spørgsmål 12

Ministeren bedes yde teknisk bistand til et ændringsforslag, der præciserer, atpatienten har ret til besøg af en patientrådgiver i hjemmet, da tvangen nu udvidestil også at omfatte en periode, hvor patienten er udskrevet.

Spørgsmål 13

Ministeren bedes yde teknisk bistand til et ændringsforslag, der præciserer, atder ikke er klagefrist og at klagens opsættende virkning skal respekteres – ogsåi situationer, hvor patienten først klager, når vedkommende aktuelt står over forpolitiet, der vil afhente ham.

Spørgsmål 14

Ministeren bedes yde teknisk bistand til et ændringsforslag, der sikrer, at derogså er klageret ved en beslutning om forlængelse af den tvungne opfølgning.

Spørgsmål 15

Ministeren bedes yde teknisk bistand til et ændringsforslag, som giver patientenret til at vælge fortsat indlæggelse som alternativ til tvungen opfølgning.
Svarene bedes sendt elektronisk til[email protected]
På udvalgets vegne
Preben Rudiengaardformand.
1/2