Trafikudvalget 2009-10
L 134
Offentligt
816501_0001.png
Udkast
MINISTEREN
Folketingets TrafikudvalgChristiansborg1240 København K
DatoDok.idJ. nr.
19. marts 20102010-85
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon33 92 33 55
Trafikudvalget har i brev af 26. februar 2010 stillet mig følgende spørgsmål 3vedrørende L 134 Forslag til Lov om anlæg af en jernbanestrækning Køben-havn-Ringsted over Køge, som jeg hermed skal besvare.

Spørgsmål nr. 3:

"Vil ministeren tage initiativ til, at der i forbindelse med lovforslagets behand-ling tilvejebringes en hjemmel til, at der kan anlægges klubhus m.v. i den grøn-ne kile, som nævnt i afsnittet om planforhold i Brøndby kommunes notat, jf.TRU alm. del – bilag 238? Hvis ministeren mener, at kommunen allerede hardenne hjemmel bedes ministeren uddybe, hvori den består, idet det fremgår afnotatet, at kommunen mener, at kommunen ikke har den fornødne hjemmel".

Svar:

Det fremgår af Brøndby Kommunes lokalplan 401 B, at området forbeholdesnatur- og fritidsaktiviteter. I forbindelse med gennemførelse af jernbaneanlæg-get vil ekspropriationskommissionen erhverve de nødvendige arealer til bane-formålet, og kommunen vil få erstatning for de arealer og anlæg, der ekspropri-eres. Det er Trafikstyrelsens opfattelse, at det er muligt for kommunen indenfor lokalplanens intentioner, at ændre brugen af områder i nærheden af de ek-sisterende boldbaner til fodboldaktiviteter.Med hensyn til nyetablering af klubhus eller omklædningsfaciliteter i tilknyt-ning til banerne er der i dagens situation ikke klubhus eller omklædningsfacili-teter i tilknytning til banerne. Etablering af den nye jernbane ændrer ikke veddette. Eventuelle tilladelser til den slags bygninger forudsætter en lokalplan,som ikke er i strid med Fingerplanen eller møder indsigelse fra det lokale mil-jøcenter, hvilket ligger uden for Transportministeriets ressort.
Med venlig hilsen
Hans Christian Schmidt