Skatteudvalget 2009-10
L 149 Bilag 22
Offentligt
843264_0001.png
Skatteministeriet7. april 2010Bekendtgørelse nr. xx af 1. juli 2010
J. nr. 2009-712-0036

Bekendtgørelse om digital kommunikation på skatteministeriets område.

I medfør af § 35 i skatteforvaltningsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 907 af 28. august 2006, somændret ved § 1 i lov nr. [L 149], fastsættes:Digital kommunikation til og fra SKAT

§ 1.

En indberetningspligtig skal oplyse SKAT sin e-mailadresse på TastSelv-Erhverv påwww.SKAT.dk. Tilsvarende gælder opdatering af eventuelle ændringer af e-mailadressen. SKATkan kontakte den indberetningspligtige på e-mailadressen eller stille denne til rådighed for enskattepligtig til brug for dennes kontakt til den indberetningspligtige om indberettede oplysninger.

§ 2.

En borger, som anvender TastSelv-Borger og vælger at modtage henvendelser fra SKATdigitalt, skal oplyse sin e-mailadresse eller sit sms-nummer på TastSelv-Borger på www.SKAT.dk.Tilsvarende gælder opdatering af eventuelle ændringer af e-mailadressen eller sms-nummeret. Nårborgeren har valgt at modtage henvendelser digitalt, og SKAT på den oplyste e-mailadresse ellersms-nummer har underrettet borgeren om, at der er nyt i borgerens skattemappe, finderskatteforvaltningslovens § 35, stk. 5, anvendelse.

§ 3.

Krav i skattelovgivningen om skriftlighed eller underskrift anses for opfyldt, når meddelelserm.v. til SKAT sendes via Skattemappen på www.skat.dk.

§ 4.

Årsopgørelser, forskudsopgørelser, ejendomsvurderingsmeddelelser og underretninger efterskatteforvaltningslovens § 20 kan udstedes uden underskrift og er i retlig henseende sidestillet medet dokument med personlig underskrift.Kryptering

§ 5.

Meddelelser, afgørelser m.v. fra SKAT, der indeholder fortrolige oplysninger kan sendes viaSkattemappen.Ikrafttrædelse

§ 6.

Bekendtgørelsen træder i kraft den 1. juli 2010.Skatteministeriet denTroels Lund Poulsen/ K.-H. Ludolph