Skatteudvalget 2009-10
L 149 Bilag 9
Offentligt
820719_0001.png
820719_0002.png
820719_0003.png
820719_0004.png
820719_0005.png
820719_0006.png
820719_0007.png
820719_0008.png
DAHL HYBRID SEATSædet med indbygget barnestol
NTPATEINGPEND
HYBRID SEAT
MedDahl hybriD Seat, monteret i en minibus kan vognmanden i løbet af dagen tilbyde sikker og fleksibel transport til, skoler, børnehaver,plejehjem og institutioner med mere i vilkårlig rækkefølge. Chauffører slipper for at skulle bruge tid på at køre hjem for at hente og montere barne-stole, inden børnene stiger ind, og for at afmontere og aflevere barnestolene igen efter brug.
Skærpede krav til fastspænding af børn i bileri 2006 blev der i Danmark indført skærpede regler for fastspæn-ding af børn i biler. De nye regler siger, at børn skal være spændtfast i en godkendt barnestol, der passer til børnenes vægt oghøjde. Overtrædelse straffes med bøde og et klip i kørekortet.taxaer og busser er undtaget fra lovgivningen, da det hidtil ikkehar været praktisk muligt at køre rundt med barnestole til for ek-sempel 15 børn. Det er for tidskrævende, at skulle flytte rundt ogmontere barnestolene, hver gang der er behov for det. Desudengiver det store pladsproblemer at opbevare barnestolene.resultatet er, at børnene enten ikke spændes fast eller fastspæn-des med et selesystem, der ikke yder en effektiv beskyttelse, nårde er ude at køre i taxaer og busser.et barn, der er fastspændt med en sikkerhedssele konstrueret tilen voksen, risikerer at blive slynget ud af selen med deraf følgen-de alvorlige kvæstelser, eller pådrage sig alvorlige indre kvæstel-ser hvis selen, i stedet for at presse på knoglestrukturen glider opog presser på barnets mave og brystregion.
DAHL HYBRID SEATmed indbygget barnestol kan kendespå det diskrete broderi i ryglænet.
2
Sædet løser på en gang tre praktiske problemer med hensyn til sikkerhed, plads og tidsforbrug. På 3 sekunder kan hybridsædet forvandles fra enbarnestol til et sæde til en voksen passager, eller omvendt. Som de første og eneste kan Dahl Engineering tilbyde ECE 44/05 godkendte sæderder er aftagelige og flytbare med integrerede barnestole til alle siddepladser i en minibus.
Patent anmeldt sæde med integreret barnestol løser problemetDahl engineering har udviklet et hybridsæde - Dahl hybriDSeat, der kan benyttes af børn fra 9 måneder og af voksne.Vi har patenteret sædet, der bygger på en ultrakompakt kon-struktion, som har gjort det muligt at indbygge en barnestol i etbussæde konstrueret til en voksen.Med Dahl hybriD Seatmonteret i eksempelvis en mini-bus kan vognmanden i løbet af dagen tilbyde sikker og fleksibeltransport til skoler, børnehaver, plejehjem og institutioner m.m. ivilkårlig rækkefølge uden at skulle bruge tid på at køre hjem forat hente og aflevere barnestole - og for at skulle montere og af-montere dem.Det nye sæde passer til et nyudviklet kraftigt skinnesystem, somkan monteres i minibussen, så sædet kan flyttes rundt i bilen ellertages ud, hvis der skal være plads til eksempelvis en kørestol.
Gør undtagelser overflødigeMed det nye sæde har vi gjort det overflødigt at undtage større ta-xaer og busser i bestemmelserne for, at børn skal kunne spændesfast i godkendte barnestole.Det nye sæde løser mindst tre praktiske problemer, når detgælder transport af børn i minibusser:
1.2.3.
Det sikkerhedsmæssige aspekt forbundet medukorrekt fastspænding af børn.hvor skal man gøre af barnestolene, når de ikkeer i brug.Det forholdsmæssigt store tidsforbrug, med atmontere og afmontere en barnestol.
3
Multisæde - 4 i enHybrid sædet opfylder sikkerhedskravene til sæder for voksne samt til børn i tre ECE 44/05 grupperDahl hybriD Seatopfylder eUs strengeste krav for sæder ipersonbiler (M1). Derudover lever sædet også op til eCe regulativ44/05 for barnestole i gruppe 1, 2 og 3*.Med andre ord, kan man med hybrid sædet fastspænde børn fraen alder på ca. 9 måneder og op til en størrelse, hvor de ikke læn-gere behøver at være spændt fast i en barnestol under kørslen.Dahl hybriD Seathar indbygget en 3 punkt-sele til voksneog de større børn, og en 5 punkt h-sele til de mindste.
*eCe 44/05 gruppeinddeling af børn:Gruppe 1:Gruppe 2:Gruppe 3:fra 9-18 kgfra 15 - 25 kgfra 22 - 36 kg
Med 5 punkt H-sele
Børn i gruppe 1 & 2 spændes fast med den indbyggede 5 punkt H-sele.
Med 3 punkt-sele
Justerspændet sikrer at H-selenenkelt og hurtigt, kan indstillesoptimalt efter barnets højde
Selelås til 5 punkt H-sele
Børn i gruppe 3 spændes fast med den indbyggede 3 punkt-sele. Selestroppen føres under de røde kroge på hver side af barnets hofte.
4
Safety First
inden produktet er kommet igennem de berømte nåleøje, har vi under udviklingsarbejdet udført mere end 130 forskellige tests i vores egettestlaboratorium i thisted og i udlandet.Sædet opfylder foruden eCe 44/05 kravene for barnestole også eU’s skrappe M1 krav for personbiler og M2 for minibusser, i henhold tilnævnte direktiver:95/28
|
74/408 – 2005/39
|
77/541 – 2005/40
|
76/115 – 2005/41
5
Comfort Seat
Sædet er vist med QFC system
Med Quick Fitting Konsol (QFC) er det ikke længere nødvendigtat montere nedfræsede gulvskinner i vognbunden, for at fåaftagelige sæder i eksempelvis taxaen eller handicapkøretøjet.Med Dahl’s nye QFC kan man afmontere og montere et sædepå sekunder. Sædet frigøres, helt uden brug af værktøj, ved atløfte et udløsergreb på konsollens forkant. Når sædet er fjernet,ses kun den kompakte bundplade, som er monteret direkteoven på den originale vognbund.
en variant, uden indbygget barnestol, kan også leveres undernavnet COMFOrt Seat™Comfort sædet er som det eneste sæde, med indbygget 3 punktsele, på markedet til minibusser formgivet med ekstra sidestøtteog polsterfjedre i såvel sædepude og ryglæn.Derfor har comfort-sædet samme komfort som personbilssæder.Normalt er sæde og ryglæn i minibusser polstret på metal- ellerkrydsfinerplader.Comfort-sædet kan også leveres med en air lumbar – lændestøt-tepude, justerbare armlæn og glideskinner.
Oppustelig lændestøttepude(air lumbar)
Praktisk opbevaringsrum i QFCunderkonsollen
6
Underkonsoller/Tilbehør
Ben til fast montering,leveres i flere højder
Ben med skinnefittingstil Heavy Duty – air linegulvskinner, leveres i flerehøjder
Produkter til specialombygningJusterbart armlæn
Vi fører endvidere sikkerhedsudstyr til kørestolsbruge-re samt en lang række produkter til specialopbygning afhandicapkøretøjer m.m. rekvirer venligst særskilt bro-churemateriale eller besøg vores hjemmeside, hvor pro-duktblade kan downloades i PDF format.
Bundplade til QFC Konsol
Quick Fitting Konsol (QFC),leveres i flere højder
Quick Fitting Konsol vistmed bundplade
7
WHERE SAFETY STARTS
Development and crash-test centreWhere safety starts
Løvevej 3|DK-7700Thisted|Danmark|Telefon: +45 96 18 00 77|Fax: +45 9618 00 78[email protected]|www.dahlengineering.dk
GrafiskHus
001 Marts 2007