Skatteudvalget 2009-10
L 149
Offentligt
827106_0001.png
827106_0002.png
J.nr. 2009-711-0026Dato: 15.04.2010
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 149 - Forslag til Lov omændring af skatteforvaltningsloven, lov om regi-strering af køretøjer og registreringsafgiftsloven. (Digital kommunikation, kø-retøjsregistrering, forenklet tilbagebetaling af skatter og afgifter, regler formedlemmer af Skatterådet og Landsskatteretten samt fradrag for særlige inte-grerede barnesæder i taxier).Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 11 af 29. marts 2010.
Troels Lund Poulsen/ K.-H. Ludolph

Spm.:

Vil ministeren garantere, at man ikke vil indføre tvungen digital kommunikationmellem SKAT og borgere, der ønsker at kommunikere på papir, f.eks. fordi de ikke er istand til at kommunikere via computer og internet?

Svar:

Bemyndigelsen til at fastsætte regler om, at henvendelser til og fra told- og skattefor-valtningen skal være i elektronisk form, vil i første omgang alene blive anvendt overforvirksomheder. Når bemyndigelsen udnyttes i forhold til borgere, vil der blive udvist forsig-tighed, så det sikres, at ingen grupper bliver forhindret i at opnå de muligheder og indfri depligter, der ligger i skattelovgivningen. Forslaget indeholder derfor også en bemyndigelsetil at fastsætte regler om, at visse grupper af personer kan undtages fra kravet om, at kom-munikationen med SKAT skal foregå digitalt. Derudover vil det blive sikret, at der konkretkan opnås dispensation fra krav om digital kommunikation.
Side 2