Skatteudvalget 2009-10
L 149
Offentligt
827033_0001.png
827033_0002.png
J.nr. 2009-711-0026Dato: 15.04.2010
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 149 - Forslag til Lov omændring af skatteforvaltningsloven, lov om regi-strering af køretøjer og registreringsafgiftsloven. (Digital kommunikation, kø-retøjsregistrering, forenklet tilbagebetaling af skatter og afgifter, regler formedlemmer af Skatterådet og Landsskatteretten samt fradrag for særlige inte-grerede barnesæder i taxier).Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 2 af 24. marts 2010.
Troels Lund Poulsen/ K.- H. Ludolph

Spm.:

Hvordan sikres Folketinget indflydelse på, at ministeren ikke udnytter den bemyndi-gelse, der med lovforslaget gives til at gennemføre krav om digital kommunikation, til atpålægge ikke it-parate virksomheder og personer digital kommunikationspligt?

Svar:

Forpligtelsen til at udnytte bemyndigelsen til at fastsætte regler om obligatorisk digi-tal kommunikation vil blive brugt med forsigtighed, og det vil blive sikret, at ingen bliverforhindret i at opnå de muligheder eller indfri de pligter, der ligger i skattelovgivningen.Bemyndigelsen vil blive udnyttet gradvist i takt med borgere og virksomheders it-parathed.Derudover er der en forpligtelse til at yde vejledning og give information om de digitaleordninger. Dette vil i øvrigt medvirke til at fremme it-paratheden.Det er den til enhver tid værende skatteministers ansvar at sikre at de tilsagn, der er givetherom, overholdes, når bemyndigelsen udnyttes.I forbindelse med udstedelse af bekendtgørelser sker der høring af relevante interesseorga-nisationer, hvor Skatteudvalget også kan blive bekendt med bekendtgørelserne.Jeg vil sørge for, at udvalget på dette område orienteres, når der sendes bekendtgørelser ihøring.Jeg mener på den baggrund, at det er fuldt tilstrækkeligt til at sikre, at bemyndigelsen ud-nyttes i overensstemmelse med de givne tilsagn.Der henvises i øvrigt til svar på spørgsmål 9 om teknisk bistand til et ændringsforslag ogsvar på spørgsmål 12, hvor af det fremgår, at skatteministeren allerede efter den gældendebemyndigelse i skatteforvaltningslovens § 35 kan fastsætte regler om digital kommunikati-on ved henvendelser fra SKAT.
Side 2