Skatteudvalget 2009-10
L 149
Offentligt
827103_0001.png
827103_0002.png
827103_0003.png
827103_0004.png
J.nr. 2009-711-0026Dato: 15.04.2010
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 149 -Forslag til Lov om ændring af skatteforvaltningsloven, lov om regi-strering af køretøjer og registreringsafgiftsloven. (Digital kommunikation, kø-retøjsregistrering, forenklet tilbagebetaling af skatter og afgifter, regler formedlemmer af Skatterådet og Landsskatteretten samt fradrag for særlige inte-grerede barnesæder i taxier)..Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 9 af 24. marts 2010. Spørgsmålet erstillet efter ønske af Klaus Hækkerup (S) [email protected].
Troels Lund Poulsen/ K.-H. Ludolph
Spm.:Ministeren anmodes om teknisk bistand til at udforme et ændringsforslag, så mini-sterens kompetence til at fastsætte regler om obligatorisk digital kommunikation til og fratold- og skatteforvaltningen for virksomheder og borgere først udøves efter konsultationmed Folketingets Skatteudvalg.Svar:Forpligtelsen til at udnytte bemyndigelsen til at fastsætte regler om obligatorisk digi-tal kommunikation vil blive brugt med forsigtighed, og det vil blive sikret, at ingen bliverforhindret i at opnå de muligheder eller indfri de pligter, der ligger i skattelovgivningen.Bemyndigelsen vil blive udnyttet gradvist i takt med borgere og virksomheders it-parathed.Derudover er der en forpligtelse til at yde vejledning og give information om de digitaleordninger. Dette vil i øvrigt medvirke til at fremme it-paratheden.Det er den til enhver tid værende skatteministers ansvar at sikre at de tilsagn, der er givetherom, overholdes, når bemyndigelsen udnyttes.I forbindelse med udstedelse af bekendtgørelser sker der høring af relevante interesseorga-nisationer, hvor Skatteudvalget også kan blive bekendt med bekendtgørelserne.Jeg vil sørge for, at udvalget på dette område orienteres, når der sendes bekendtgørelser ihøring.Jeg mener på den baggrund, at det er fuldt tilstrækkeligt til at sikre at bemyndigelsen udnyt-tes i overensstemmelse med de givne tilsagn. Jeg mener derfor ikke, at egentlig konsultati-on af Folketingets Skatteudvalg er nødvendigt.Som ønsket af spørgeren vedlægges ændringsforslag.Der henvises i øvrigt til svar på spørgsmål 2 om Folketingets indflydelse på udnyttelse afbemyndigelsen og spørgsmål12, hvor af det fremgår, at skatteministeren allerede efter dengældende bemyndigelse i skatteforvaltningslovens § 35 kan fastsætte regler om digitalkommunikation ved henvendelser fra SKAT.
Side 2
ÆndringsforslagtilForslag til lov om ændring af skatteforvaltningsloven, lov om registrering af køretøjer ogregistreringsafgiftsloven. (Digital kommunikation, køretøjsregistrering, forenklet tilbage-betaling af skatter og afgifter, regler for medlemmer af Skatterådet og Landsskatterettensamt fradrag for særlige integrerede barnesæder i taxier).(L 149)
Til § 1
1)I den undernr. 12foreslåede affattelse af§ 35, stk.1, 1. pkt.,indsættes efter ”sagsområ-de”: ”efter konsultation med Folketingets Skatteudvalg”.[Ministerens kompetence til at fastsætte regler om obligatorisk digital kommunikation til og fratold- og skatteforvaltningen for virksomheder og borgere kan først udøves efter konsultationmed Folketingets Skatteudvalg.]
2)I den undernr. 12foreslåede affattelse af§ 35, stk. 2, 1. pkt.,indsættes efter ”kan”: ”ef-ter konsultation med Folketingets Skatteudvalg”.[Ministerens kompetence til at fastsætte regler om undtagelse fra kravet om obligatorisk digitalkommunikation til og fra told- og skatteforvaltningen for virksomheder og borgere kan førstudøves efter konsultation med Folketingets Skatteudvalg.]
Side 3
Bemærkninger
Til nr. 1 og 2
Forslaget indebærer, at Folketingets Skatteudvalg skal konsulteres inden skatteministeren ud-steder bekendtgørelser om, hvilke henvendelser til og fra told- og skatteforvaltningen, der skalvære i elektronisk form og om hvilke sagsområder og grupper af fysiske og juridiske personer,der helt eller delvist skal være undtaget fra kravet om digital kommunikation.
Side 4