Skatteudvalget 2009-10
L 15
Offentligt
750918_0001.png
750918_0002.png
J.nr. 2009-611-0048Dato: 03.11.2009
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 15 - Forslag til Lov om indgåelse af protokoller om ændring af dobbelt-beskatningsoverenskomster mellem Danmark og henholdsvis Belgien,Luxembourg, Singapore og Østrig.Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 7 af 28. oktober 2009. Spørgsmålet erstillet efter ønske af Jesper Petersen (SF).
Kristian Jensen/ Ivar Nordland

Spørgsmål:

Ministeren bedes redegøre for, hvordan regeringen vil fortsætte arbejdet med at presse påfor at sikre mere effektive aftaler med skattelylandene.

Svar:

Regeringen agter at fortsætte arbejdet med at sikre effektivt samarbejde mellem skattemyn-dighederne i de forskellige lande med henblik på, at landenes skattemyndigheder skal rådeover de oplysninger, som er nødvendige for at sikre en korrekt beskatning – også i tilfælde,hvor oplysningerne findes i udlandet.Danmark skal således fortsætte med at indgå skatteinformationsaftaler med lande og områ-der, som er på G 20’s liste over jurisdiktioner, som har forpligtet sig til internationalt accep-terede standarder for udveksling af oplysninger til brug i skattesager.Danmark vil deltage aktivt i Global Forum, som skal overvåge, om de forskellige lande ogområder opfylder deres forpligtelse til internationalt accepterede standarder for udvekslingaf oplysninger til brug i skattesager, og de indgåede aftaler skal forbedres for at sikre dereseffektivitet.Danmark vil fortsætte med aktiv deltagelse i møder i de internationale organisationer, her-under især OECD, som arbejder på at forbedre samarbejde mellem skattemyndigheder iforskellige lande.Danmark vil fortsætte med aktivt at sikre, at de aftaler, som EU og dens medlemsstater ind-går med visse tredjelande til imødegåelse af svig, er effektive til at opfylde deres formål.
Side 2