Skatteudvalget 2009-10
L 16
Offentligt
751969_0001.png
751969_0002.png
J.nr. 2008-611-0031Dato: 4. november 2009
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 16 - Forslag til Lov om indgåelse af dobbeltbeskatningsoverenskomstmellem Danmark og Israel.Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 5 af 4. november 2009. Spørgsmåleter stillet efter ønske fra Jesper Petersen (SF).
Kristian Jensen/ Ivar Nordland

Spørgsmål:

I fortsættelse af besvarelsen af spørgsmål 2 anmodes skatteministeren om at oplyse, hvorstore skattebeløb, Danmark har givet afkald på, på grund af at der ikke er interne danskeregler til at kunne udnytte den i DBO’en anførte beskatningsret for Danmark til beskatningaf renter, der udbetales til en modtager i Israel, til beskatning af aktieavance hos personer iIsrael, der realiserer avance på aktier i danske ejendomsselskaber, og beskatning af israel-ske kunstnere og sportsfolk, der optræder i Danmark.

Svar.

Som nævnt i besvarelsen af spørgsmål 2 er dansk skattelovgivning udformet således, atDanmark ikke beskatter- renter, som betales her fra landet til en modtager i et andet land,- gevinst, som personer i et andet land opnår ved afståelse af aktier i danske selskaber og- vederlag, som kunstnere og sportsfolk fra et andet land, opnår ved optræden her i landet.Skattemyndighederne er derfor ikke i besiddelse af oplysninger om størrelsen af de nævnterenter, gevinster og vederlag, hverken for så vidt angår modtagere i Israel eller andre lande.Jeg kan derfor heller ikke oplyse størrelsen af den skat, som Danmark ville have opkrævet,hvis der havde været hjemmel i dansk skattelovgivning til at beskatte personer i Israel af denævnte indtægter.
Side 2