Socialudvalget 2009-10
L 169 Spørgsmål 44
Offentligt
829318_0001.png

Socialudvalget

Til:

Dato:

Socialministeren19. april 2010
Udvalget udbeder sig ministerens besvarelse af følgende spørgsmål:

L 169

Forslag til lov om ændring af lov om retssikkerhed og administration på det sociale område og lov om socialservice. (Sammenhæng mellem visitationskompetence og finansieringsansvar på det specialiseredesocialområde).Af socialministeren (Benedikte Kiær).

Spørgsmål 44

Ministeren bedes redegøre for, hvad grunden er til, at en borger med handicapgodt kan klage til det sociale nævn over, at en tidligere bopælskommune ikke vilovertage handlepligten, men ikke kan klage over, at en tidligerebopælskommune overtager handlepligten?

Spørgsmål 45

Ministeren bedes redegøre for om bestemmelsen om, at en tidligerebopælskommune kan beslutte ikke at overtage handlepligten pr. 1. januar 2011for eksempel på grund af hensyn til borgerens alder, afstand fra borgerensbopæl til den gamle kommune eller til pårørendes opholdskommune, indebærerat der skal foretages en individuel vurdering af hver enkelt borgers forhold, indenkommunen tager endelig stilling?
Spørgsmålene er stillet efter ønske fra Anne Baastrup (SF)Svarene bedes sendt elektronisk til spørgeren på[email protected]og til[email protected]
På udvalgets vegne
Martin Henriksenformand.