Erhvervsudvalget 2009-10
L 190 Bilag 4
Offentligt
843828_0001.png
Budskaber til Folketingets ErhvervsudvalgRevision er ikke en byrdeErhvervslivet opfatter ikke revision som en byrde, men som en nødvendig tilførsel af troværdighed:Det bekræfter undersøgelser fra Dansk Erhverv.Hovedparten af de virksomheder, som kan fravælge revision, gør det derfor ikke.Lempelsen af revisionspligten er en sovepude, som fjerner fokus fra reelle lempelser.
Der er flere fejl og mere fusk i ureviderede regnskaberPå trods af bemærkningerne til L 190 så passer det ikke, at ureviderede regnskaber har ligesåmange fejl som reviderede. Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har kun kigget under gadelygten ogfinder derfor mest formelle fejl. Der er m.a.o. ikke lavet en vederhæftig evaluering, hvilket FRR harpåpeget.Går man i modsætning til styrelsen ned i det underliggende materiale, vil man finde flere fejl iureviderede regnskaber. Det bekræfter bl.a. SKATs undersøgelser.SKAT har indirekte udtrykt mistillid til ureviderede regnskaber gennem afkrydsningsblanketten tilselskabsselvangivelsen.
En ny enhedsuddannelse til godkendt revisor har større værdi for kunderneI dag er der to uddannelser til godkendt revisor – med få og små forskelle imellem sig.Kravene til eksaminerne har udviklet sig ud over, hvad der er behov for. Danmark gold plater udengrund i forhold til EU’s 8. direktiv.Opskruede krav giver ikke højere kvalitet, men fjerner fokus fra det centrale: Kontrol,uafhængighed og sikkerhed.Opskruede krav giver færre revisorer og dermed højere priser for kunderne.
Den særlige danske erklæringsstandard er et teknisk godt produktGiver en klart formuleret og positiv konklusion.