Miljø- og Planlægningsudvalget 2009-10
L 206 Bilag 14
Offentligt
841547_0001.png
841547_0002.png
Fra:Lene Flarup [mailto:[email protected]]Sendt:6. maj 2010 16:04Til:Per ClausenEmne:manipulation visuelle zoner VVM testcenter
Kære Per ClausenVedr. manipulation af konsekvenzoner i VVM-redegørelsen:Dette her er lidt ”langhåret”, men et resultat af et dybdeborende stykke dokumentationsarbejde.Som du ved raser debatten om Det nationale Testcenter i Østerild. Processen har været baseret på enforhåndsaftale mellem regeringen og vindindustrien, som omtalt og dokumenteret i medierne.Efterfølgende har såvel kriterier for screening som den i hast udarbejdede VVM-redegørelse samtafvisning af alternativer tilpasset sig denne aftale. Desuden annoncerer Risø/DTU allerede nu - pådansk - i danske medier efter interessenter til testpladser i Østerild, uagtet loven ikke er vedtaget oguagtet at EUs licitationsregler skal overholdes.Miljøministeriets VVM-redegørelse er blevet kritiseret for sjusk og hastværk fra mange sider, også ide talrige faglige høringssvar. Dertil kommer, at selvzonerne for visualiseringerne,leveret af BirkNielsens tegnestue, åbenbart er blevet manipuleret, således at det fremstår, som om Thisted ogHanstholm by samt dele af Nationalpark Thy ikke bliver nævneværdigt påvirket af vindmøllerne,fordi de er blevet flyttet til ”fjernzonen”. Men det gør de.Byerne Thisted og Hanstholm samt deleaf Nationalpark Thy bliver en del af ”mellemzonen” – og således en del at et møllelandskab,hvor vindmøllerne er fremtrædende elementer, og hvor rotationen af vingerne eriøjnefaldende.Man må formode, at befolkningen og byrådet i Thisted ikke er klar over, hvor megettestcentrets møller visuelt påvirker hele egnen, de 2 byer samt Nationalpark Thy, da manudelukkende har haft VVM-redegørelsen at forholde sig tilJeg har som dokumentation vedhæftet hele 6 dokumenter, hvoraf det første vedr. manipulationerne– udarbejdet af en fagperson - er blevet tilsendt Birk Nielsens Tegnestue i sidste uge. Tegnestuensvarede først i forgårs nat på min forespørgsel. Også vedhæftet. Desuden er der vedhæftet etrelevant uddrag af VVM-redegørelsen samt en respons til Birk Nielsens tegnestue. Endelig uddragaf de af Birk Nielsen udarbejdede retningslinier for Store vindmøller i det åbne land og af Rapportfra regeringens planlægningsudvalg for vindmøller på land.Som et kuriosum har jeg også vedhæftet et par billede af testcentret, et af dem set fra Thisted. Defleste artikler i dagspressen om sagen er illustreret af smukke og harmoniske mølleparker med ligehøje møller, uden kraner, master og lys. Miljøministeriet har for øvrigt også nægtet at lavenattehimmelvisualiseringer, med henvisning til, at det er ”ikke er teknisk muligt” (teksten er taget afhjemmesiden nu).http://www.blst.dk/Testcenter/. Her ses de smukke visualiseringer i”nærzonen”.Det ser ud til at lovmaskineriet kører videre iflg. folketingets hjemmeside. Fra på mandag kan derikke stilles flere spørgsmål til lovforslaget.iflghttp://www.ft.dk/samling/20091/lovforslag/l206/bilag/11/835212.pdfSå den grundige undersøgelse af alternativer er måske blot et spil for galleriet???
Jeg håber at denne nye skandale omkring manipulation kan give anledning til et dybdeborendespørgsmål til ministeren - her i 11. time.Venligst--Lene Rix Flarup, Klitvejen 91, cand.mag, kommunikationskonsulentHjardemål Klit, 7741 FrøstrupTlf. 97991227, Mob. 21459478Bekæmp mega-testmøllerne i fredskov - medtaget i Danmarks Naturkanon. Sehttp://www.nationalttestcenter.dk.Skriv under på protest påhttp://www.dn.dk.