Miljø- og Planlægningsudvalget 2009-10
L 206
Offentligt
852730_0001.png
852730_0002.png
Folketingets Miljø- og PlanlægningsudvalgChristiansborg1240 København K
J.nr. BLS-101-01520Den 25. maj 2010
Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg har i brev af 21. maj 2010 stilletfølgende spørgsmål nr. 56 (L 206), som hermed besvares. Spørgsmålet erstillet efter ønske fra Per Clausen (EL).

Spørgsmål nr. 56

Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 20. maj 2010 fra Landsfor-eningen for Bedre Miljø, jf. L 206 - bilag 37.

Svar

Miljøstyrelsen har oplyst følgende, hvortil jeg kan henholde mig:”Der er naturligvis ikke tale om snyd i forbindelse med de støjberegninger,der er offentliggjort i VVM-redegørelsen for testcentret.Bilag 1 i redegørelsen indeholder vindmølleindustriens estimerede tal for,hvor meget støj de fremtidige testmøller kan komme til at udsende. Disse taler anvendt ved de støjberegninger, der er gennemført i overensstemmelsemed bekendtgørelsen om støj fra vindmøller. Disse tal danner således bag-grund for de i redegørelsen viste støjkonturer.Bilag 3 vedrører beregning af den lavfrekvente støj i omgivelserne, menindeholder tal for den udsendte støj ved både lave og høje frekvenser. Deter kun tallene ved lave frekvenser, der således indgår i støjberegningerne.Det er helt korrekt, at der ikke er fuld overensstemmelse mellem tallene ibilag 1 og de tilsvarende tal i bilag 3, men dette gælder alene for tal vedhøjere frekvenser, end dem, der indgår i de gennemførte beregninger afden lavfrekvente støj.Det er helt korrekt, at det i støjberegningerne for testcentrets placering vedØsterild er forudsat, at den nordligst placerede mølle nr. 1 støjer mindre endde øvrige møller. Det er et krav, at denne mølle støjer mindre for at be-grænse antallet af nødvendige ekspropriationer. Dette kan betyde, at der pådenne placering ikke kan opstilles lige så store møller, som på de øvrigeopstillingspunkter.
Miljøministeriet • Højbro Plads 4 • 1200 København KTlf. 72 54 60 00 • Fax 33 32 22 27 • CVR 12854358 • EAN 5798000862005 • [email protected] • www.mim.dk
Det afgørende er imidlertid ikke, om den nordligste mølle har en bestemthøjde, men derimod, at støjen fra den er så lav, at den samlede støj fra allemøller i området ikke overskrider de gældende støjgrænser. Derfor er der iVVM-redegørelsen ikke forudsat en bestemt begrænset højde af den nord-ligste vindmølle.Når den udsendte støj fra en vindmølle skal dokumenteres, gennemføresder støjmålinger, hvor støjen bestemmes som en middelværdi over et mi-nut. Dette er et krav i bekendtgørelsen om støj fra vindmøller i forhold til defastsatte støjgrænser, og det er derfor også forudsætningen for de anvendtestøjtal i VVM-redegørelsen.Ved en placering af testcentret på Kallesmærsk Hede er det ikke nødven-digt at kræve, at den nordligst placerede vindmølle støjer mindre end deøvrige møller. Derfor er der forudsat samme støjudsendelse fra denne møl-le som fra de øvrige vindmøller. Dette medfører, at støjudbredelsen i nordligretning er anderledes ved Kallesmærsk Hede end ved Østerild.”
Karen Ellemann/ Sven Koefoed-Hansen
2