Skatteudvalget 2009-10
L 213 Bilag 21
Offentligt
851227_0001.png
851227_0002.png
J.nr. 2009-311-0033Dato: 21. maj 2010
TilFolketinget - Skatteudvalget
Til udvalgets orientering vedlægges et supplerende hørings-skema vedrørende Forslag til Lov om ændring af personskat-teloven, ligningsloven og forskellige andre love (Midlertidigudligningsskat på store pensionsudbetalinger, afskaffelse afsærligt ægtefællefradrag m.v.) (L 213).
Troels Lund Poulsen/Hardy Pedersen
Supplerende høringsskemaindeholdende høringssvar og kommentarer hertil vedrørende ud-kast tilForslag til Lov om ændring af personskatteloven, ligningsloven og forskellige andrelove (Midlertidig udligningsskat på store pensionsudbetalinger, afskaffelse af særligt ægte-fællefradrag m.v.) (L 213)

Organisation

Statspensionisternes Central-forening (CF)

Bemærkninger i høringssvar

CF fraråder stærkt, at der gen-nemføres en pensi-onsudligningsskat omfattendetjenestemandspensioner.CF peger på, at tjenestemandenikke har indbetalt noget beløb,og det er heller ikke over forham tilkendegivet, at statensom arbejdsgiver har foretagetnogen sådan indbetaling. Tje-nestemanden har ej heller mod-taget årlige opgørelser overden i så fald indbetalte kapitalog dennes forrentning, og stør-relsen af de årlige pensionsud-betalinger er ikke en funktionaf aktuarmæssige beregningermed udgangspunkt i en sådankapital. Sandheden er den, atstaten hvert år på finanslovenafsætter den forventelige sam-lede udgift til tjenestemands-pensioner i det pågældende fi-nansår. At tale om en bortseel-sesret er derfor helt uforståe-ligt.

Kommentar til bemærknin-

ger

Der henvises til kommentarentil høringssvaret fra DJØF, dervar vedlagt en henvendelse fraPensionistforeningen i DJØF(L 213 - bilag 12).
Side 2